fbpx

7 trender inom E-postmarknadsföring inför 2018

E-post är fortfarande ett av de mest effektiva sätten att kommunicera med dina kunder, och detta kommer inte att förändras 2018. Statistik visar att e-post fortfarande är en viktig aktör när det gäller marknadsföring av innehåll. Till skillnad från sociala medier, som kan ändra sina algoritmer när som helst, har e-post bevisat att det är här för att stanna.

Marknadsföringstrender för e-post 2018 fortsätter längst samma väg som 2017. E-postmeddelanden kommer att bli mer automatiserade, inkludera fler videor, vara mer personliga och mer interaktiva.

E-trenderna för 2018 faller i dessa 7 stora kategorier:

 • Automatisering
 • Mobilvänligt
 • Video
 • Personlig anpassning
 • Interaktivitet
 • Personligt innehåll
 • Data

Automatisering

Särskilt småföretag måste börja utnyttja Marketing Automation om de vill vara konkurrenskraftiga. Nyckeln bakom automatisering är att den är utformad för att spara företag tid och pengar. Det är också kopplat till konsumentbeteende som att fylla i en blankett eller lägga till något i sin kundvagn på din webbplats. Det innebär att ett automatiserat e-postmeddelande är 70,5% mer troligt att det öppnas. Det ger information till dina kunder exakt när de behöver det.

Mobilvänligt

Det finns en stor chans att din publik kommer åt deras email på sin smarta telefon. Det betyder att det är viktigt att de e-postmeddelanden du skickar lätt kan läsas på en mobil enhet. Vid år 2018 kommer så många som 80% av konsumenterna få tillgång till deras e-post via sin mobila enhet. När du tänker på mobilvisning, håll dina ämnesrader korta, innehållet koncist och använd klara CTA och engagerande Preheader-text. Läs mer om tips kring Pre-headers här.

Video

Video kan enkelt konsumeras, särskilt på mobila enheter. Länka till en video i ditt e-postmeddelande (till ex. använd en bild med en spellknapp som ett sätt att länka till en webbplats där dina kunder kan spela upp din video), eller använd dig av en animerad GIF.

Personlig anpassning

Massa opersonliga email-blaster fungerar inte lika effektivt. Anpassa e-postmeddelanden genom att använda dina kunders namn. E-postmeddelanden som använder folks förnamn får högre öppningar än de som bara säger ”Kära kund”. Det är också en bra idé att personifiera ”från” delen av ditt email. Det är viktigt att se till att det är klart vem e-postmeddelandet kommer ifrån. E-postmeddelanden som skickas från ett personligt konto är mer sannolikt att öppnas än de som skickas från en ”ingen svar” -adress.

Interaktivitet

 

Interaktiviteten ökar år 2018. Öka engagemanget genom frågesporter, nedräkningstider och funktionalitet i kundvagnen i dina e-postmeddelanden. Ett annat sätt att öka interaktivitet och engagemang är att skicka till listor som faktiskt vill höra från dig, dvs till listor med höga öppningar.

Data

Våga experimentera och se vad som fungerar bäst för dina abonnenter. Tisdagar, onsdagar och torsdagar är de mest populära dagarna att skicka e-postmeddelanden så ett e-postmeddelande som skickas på en av dessa dagar är inte lika sannolika att öppnas eftersom dina prenumeranter kommer att översvämmas med e-post från andra.

Analysera resultat. Om unsubscribing verkar vara en trend, så vill du ta reda på vad som händer. Detta gäller även om folk inte öppnar dina e-postmeddelanden.

Definitionen av skräppost har ändrats. Det är inte längre bara e-postmeddelanden till personer som inte har gett dig tillåtelse att skicka e-post till dem – det är också email som skickas till abonnenter som aldrig öppnar dina e-postmeddelanden. Detta kallas greymail. Avregistreringar kan faktiskt vara bra eftersom det minskar dina chanser att skicka grey och ökar chansen att dina abonnenter faktiskt läser dina e-postmeddelanden.

Innehåll

Ett annat sätt att öka din öppningsfrekvens och minska antalet greymail du skickar är att se till att du skickar bra e-postmeddelanden som kunder vill läsa. Tänk på din idealiska kund och vad de vill veta. Vill de ha tips och tricks, personliga berättelser eller de senaste erbjudanden? Kanske vill de alla dessa saker. Att veta och förstå dina kunder är nyckeln. En bra tumregel är att skicka e-postmeddelanden som ger kunder till 80% av tiden och reklamfilm de andra 20%.

Nästan 70% av konsumenterna har köpt online som ett resultat av en e-post eller en e-postmarknadsföringskampanj, så det är definitivt värt att tänka på din e-postmarknadsföringsstrategi!

Kontakta oss på support@rule.se om du vill ha hjälp att sätta upp någon spännande e-postmarknadsföring inför 2018!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
omnireach

Rule öppnar fler kommunikationskanaler för dig

Hos Rule är vi alltid på jakt efter nya sätt att förbättra och utvidga de tjänster vi erbjuder i vår plattform. Vi är därför stolta ...
Read More
Morsdag

Kreativa och framgångsrika marknadsföringstips inför mors dag

Visst har du inte glömt bort att mors dag börjar närma sig? Dagen då vi får överösa våra mammor med kärlek, gester och presenter. Det ...
Read More
Linkin.io blogginlägg (2)

En guide till effektiva SMS-strategier och bästa praxis med Rule

I dag är effektiva marknadsföringsstrategier avgörande för varumärken som vill nå ut till sina kunder. Medan e-post och sociala medier har varit go-to-kanaler, förblir SMS-marknadsföring ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

 • Färdiga mallar och gratis mailutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.