7 trender inom E-postmarknadsföring inför 2018

E-post är fortfarande ett av de mest effektiva sätten att kommunicera med dina kunder, och detta kommer inte att förändras 2018. Statistik visar att e-post fortfarande är en viktig aktör när det gäller marknadsföring av innehåll. Till skillnad från sociala medier, som kan ändra sina algoritmer när som helst, har e-post bevisat att det är här för att stanna.

Marknadsföringstrender för e-post 2018 fortsätter längst samma väg som 2017. E-postmeddelanden kommer att bli mer automatiserade, inkludera fler videor, vara mer personliga och mer interaktiva.

E-trenderna för 2018 faller i dessa 7 stora kategorier:

 • Automatisering
 • Mobilvänligt
 • Video
 • Personlig anpassning
 • Interaktivitet
 • Personligt innehåll
 • Data

Automatisering

Särskilt småföretag måste börja utnyttja Marketing Automation om de vill vara konkurrenskraftiga. Nyckeln bakom automatisering är att den är utformad för att spara företag tid och pengar. Det är också kopplat till konsumentbeteende som att fylla i en blankett eller lägga till något i sin kundvagn på din webbplats. Det innebär att ett automatiserat e-postmeddelande är 70,5% mer troligt att det öppnas. Det ger information till dina kunder exakt när de behöver det.

Mobilvänligt

Det finns en stor chans att din publik kommer åt deras email på sin smarta telefon. Det betyder att det är viktigt att de e-postmeddelanden du skickar lätt kan läsas på en mobil enhet. Vid år 2018 kommer så många som 80% av konsumenterna få tillgång till deras e-post via sin mobila enhet. När du tänker på mobilvisning, håll dina ämnesrader korta, innehållet koncist och använd klara CTA och engagerande Preheader-text. Läs mer om tips kring Pre-headers här.

Video

Video kan enkelt konsumeras, särskilt på mobila enheter. Länka till en video i ditt e-postmeddelande (till ex. använd en bild med en spellknapp som ett sätt att länka till en webbplats där dina kunder kan spela upp din video), eller använd dig av en animerad GIF.

Personlig anpassning

Massa opersonliga email-blaster fungerar inte lika effektivt. Anpassa e-postmeddelanden genom att använda dina kunders namn. E-postmeddelanden som använder folks förnamn får högre öppningar än de som bara säger ”Kära kund”. Det är också en bra idé att personifiera ”från” delen av ditt email. Det är viktigt att se till att det är klart vem e-postmeddelandet kommer ifrån. E-postmeddelanden som skickas från ett personligt konto är mer sannolikt att öppnas än de som skickas från en ”ingen svar” -adress.

Interaktivitet

 

Interaktiviteten ökar år 2018. Öka engagemanget genom frågesporter, nedräkningstider och funktionalitet i kundvagnen i dina e-postmeddelanden. Ett annat sätt att öka interaktivitet och engagemang är att skicka till listor som faktiskt vill höra från dig, dvs till listor med höga öppningar.

Data

Våga experimentera och se vad som fungerar bäst för dina abonnenter. Tisdagar, onsdagar och torsdagar är de mest populära dagarna att skicka e-postmeddelanden så ett e-postmeddelande som skickas på en av dessa dagar är inte lika sannolika att öppnas eftersom dina prenumeranter kommer att översvämmas med e-post från andra.

Analysera resultat. Om unsubscribing verkar vara en trend, så vill du ta reda på vad som händer. Detta gäller även om folk inte öppnar dina e-postmeddelanden.

Definitionen av skräppost har ändrats. Det är inte längre bara e-postmeddelanden till personer som inte har gett dig tillåtelse att skicka e-post till dem – det är också email som skickas till abonnenter som aldrig öppnar dina e-postmeddelanden. Detta kallas greymail. Avregistreringar kan faktiskt vara bra eftersom det minskar dina chanser att skicka grey och ökar chansen att dina abonnenter faktiskt läser dina e-postmeddelanden.

Innehåll

Ett annat sätt att öka din öppningsfrekvens och minska antalet greymail du skickar är att se till att du skickar bra e-postmeddelanden som kunder vill läsa. Tänk på din idealiska kund och vad de vill veta. Vill de ha tips och tricks, personliga berättelser eller de senaste erbjudanden? Kanske vill de alla dessa saker. Att veta och förstå dina kunder är nyckeln. En bra tumregel är att skicka e-postmeddelanden som ger kunder till 80% av tiden och reklamfilm de andra 20%.

Nästan 70% av konsumenterna har köpt online som ett resultat av en e-post eller en e-postmarknadsföringskampanj, så det är definitivt värt att tänka på din e-postmarknadsföringsstrategi!

Kontakta oss på support@rule.se om du vill ha hjälp att sätta upp någon spännande e-postmarknadsföring inför 2018!

Share this article

Driv engagemang och tillväxt genom smart kommunikation

Tiktok marknadsföring för företag

TikTok marknadsföring – så lyckas du!

Du har nog hört talas om TikTok vid det här laget. Den revolutionerade plattformen som konkurrerar hårt med de stora sociala medie-jättarna Instagram, Youtube, Tumblr …

Read More
google integration

Lucka 2: Engagera kunder i fler kanaler med Google Ads Audiences

Vill du kommunicera med dina kunder i fler kanaler och nå ut till nya prospekt?  Med Rules nya integration till Google Ads Audience kan du …

Read More
Inbound marketing

Inbound vs outbound marketing i praktiken

Vad är inbound marketing och outbound marketing, och hur kan du boosta din jul marknadsföring med dessa marknadsföringssätt? Julen står för dörren och det är …

Read More

Explore Rule free for 30 days, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. We’re here to help you get started!

 

 • Pre-made templates and free test emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees
 • Choose from our flexible subscriptions

 

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Utforska Rule gratis i 30 dagar, utan att ens behöva registrera ett betalkort.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. Vi hjälper dig att komma igång!

 

 • Färdiga mallar och gratis testutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter
 • Välj sedan bland våra flexibla abonnemang

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.