fbpx

E-postmarknadsföring – Inled nya och bygg djupare relationer

e-postmarknadsföring i Rule

Kommunicera bättre genom personaliserad e-postmarknadsföring och e-postutskick

Genom vår plattform för smart e-postmarknadsföring och digital kommunikation kan du personalisera innehållet i ditt utskick och bygga bättre kundrelationer. När du levererar exakt den information och marknadsföring som dina kunder vill ha, ökar du din konvertering.

Vad är e-postmarknadsföring?

E-postmarknadsföring handlar i stora drag om att kommunicera med människor på en lista som kan vara intresserade av att köpa produkter eller tjänster som ditt företag erbjuder. Den primära poängen med marknadsföring via e-post är att skapa förtroende, lojalitet och bygga varumärke.  E-postmarknadsföring består oftast av ett e postutskick med nyheter, kampanjer eller information om ditt företag. Dessa utskick ska alltså förmedla någon form av värde för kunden. Rule erbjuder verktyg och funktioner för att skapa upp segmenterad, professionell och träffsäker e-postmarknadsföring.

Varför använda e-postmarknadsföring?

Kanalen e postmarknadsföring kommer med många fördelar. Du kan använda e-postmarknadsföring för att driva trafik och ökad försäljning till en webbplats, stärka kundlojalitet och stärka relationen till varumärket. Med e post marknadsföring kan du även få en bra inblick i vad för typ av information och innehåll som intresserar dina kunder. Du kan se vilka länkar som mottagare klickar på, vilka av kunderna som genomför ett köp och vilka delar av ditt e-postutskick som blir mest lästa. All statistik från dina mejlutskick samlas i Rule och finns tillgänglig för dig, för att optimera din marknadsföringsstrategi.

varför använda e-postmarknadsföring

Ta reda på kundens beteende

Få lärdom om dina kunders individuella beteenden genom god kundhantering och kommunicera bättre med personaliserad epostmarknadsföring. Spåra dina kunder hela vägen från att de öppnar ditt e-postutskick, tills de att dem avslutat ett köp på er sajt. Hämta automatiskt innehåll från din hemsida och se intäkterna på din email marknadsföring. På så sätt kan du följa upp dina resultat och kontinuerligt förbättra dina e-post utskick för att nå maximal effekt.

Vi säkerställer att dina email fungerar bra oavsett

Idag läser över hälften av mottagarna sina email i mobiltelefon, vilket gör att dina e-postutskick inte längre är avgränsat bara till datorer. Vi säkerställer att dina email är responsiva, att innehållet är anpassat efter både mobil och desktop samt att kvaliteten är densamma.

mall för nyhetsbrev

Skapa e-postutskick enkelt i Rule

Att skapa, skicka och följa upp väldesignade email i Rules verktyg för      e postmarknadsföring, är en både snabb och smidig process. Kunder förväntar sig personaliserade e-postmeddelanden med välformulerat innehåll och vi har de rätta verktygen för att du ska kunna leverera precis det. I vår användarvänliga editor finns avancerade funktioner som drag and drop, för att marknadsförare ska kunna jobba så effektivt och framgångsrikt som möjligt med digital e-postmarknadsföring. 

nyhetsbrev

”E-post är webbens valuta, och alla som är online har en aktiv e-postadress. Så när det gäller att ansluta till dina kunder och blivande kunder finns det ingen kanal med en bredare räckvidd än e-post.”

Sam Jahanfar, CEO Rule

Importera och bygg medlemslistor

Du kan enkelt och smidigt importera färdiga listor med innehållande kunddata, direkt in till Rule plattformen. Om en kund eller prospekt besöker din webbplats, är de redan intresserade av något kring ditt företag eller din produkt. Missa då inte chansen att lägga till dem i din e-postlista. Se även till att inkludera sign-up formulär på alla sidor på din webbplats så dina kunder inte kan gå miste om att ta emot information från ditt företag.

importera medlemmar e-postmarknadsföring

Skapa medvetenhet och förtroende med email marknadsföring

Poängen med e-postutskick är att de ska informera dina mottagare om dig och ditt företag, samt vad ni erbjuder för typ av produkt eller tjänst. I många fall har du bara hunnit göra ett första intryck hos en person och fått en mailadress. Här börjar nu din möjlighet att bygga ett förtroende för dina produkter eller tjänster, genom att berätta mer om vad just ditt företag erbjuder. Målet är således att kunden ska bli tillräckligt intresserad för att stanna kvar hos dig.

Betona kompetens nyhetsbrev

Driv stora mängder trafik med hjälp av epostmarknadsföring

Det är många som periodvis upplever dippar i sin försäljning av olika anledningar. Då är epost marknadsföring ett perfekt komplement för att ta igen det ni har förlorat, genom att kommunicera ut relevanta budskap i dina utskick. Adderar du där lilla extra till ditt utskick, som ett tidsbegränsat erbjudande, kan det driva stora mängder trafik till hemsidan. Det leder i sin tur till ökad konvertering och i många fall också en ökad försäljning.

driv trafik till hemsidan

Stor räckvidd på din marknadsföring med e-post

E-postmarknadsföring är en slagkraftig kommunikationskanal och som kommer med många fördelar. En av de främsta, är att du får stor räckvidd på din marknadsföring med e-post. Med ett e-postmeddelande når du ca 79% av de personer du skickar det till. Dessutom så har e-post även en otroligt hög klickfrekvens och ROI, vilket gör att det både är en leadsgenererande och kostnadseffektiv kanal. 

Öppningsfrekvens nyhetsbrev

E-postmarknadsföring regler

Marknadsföring via email kommer med en del regler, speciellt sen GDPR lagen tillsattes. Den innebär att när du ska skicka epost till många, måste du säkerställa att alla i din mottagarlista har gett sitt medgivande till att motta e-postmarknadsföring till sig, från ditt företag. Du som marknadsförare får alltså bara skicka e-post till de som aktivt valt att ta emot dem. 

Skapa förtroende e-postmarknadsföring, GDPR

Upptäck möjligheterna med email marketing

Viral e-postmarknadsföring

I mailutskick publiceras ofta erbjudanden och nyheter som har en chans att spridas vidare. Många som prenumererar på e-postutskick är välinformerade. Läser de något som intresserar dem utöver det vanliga, kan de välja att sprida informationen de mottagit vidare, via olika forum och sociala medier. Se därför till att utnyttja funktionerna i Rules plattform och skapa upp extraordinära epostutskick med lockande ämnesrader och häpnadsväckande content.

Sälj med snabbast möjliga frekvens

Via din hemsida kan du fånga upp e-postadresser tillhörande potentiella kunder. Det kan vara via en en sign-up för ett nyhetsbrev eller vid nedladdning av en PDF. Dessa e-postadresser kan du som företagare sedan använda som underlag för vidare bearbetning genom Rule’s verktyg för e-postmarknadsföring. Med ett enda utskick, kan du nå alla dina mottagare samtidigt och på så sätt sälja med snabbast möjliga frekvens.

Effektivisera din e-postmarknadsföring med Rule

Med Rules smidiga och användarvänliga verktyg för e-postmarknadsföring kan du effektivisera din e-post marknadsföring avsevärt och spara både tid och resurser. Vår mjukvara är utvecklad för att du snabbt och enkelt ska kunna skapa och sända ut väldesignade utskick till dina kunder. I Rules verktyg kan du även nyttja de smidiga funktionerna för filter och segmentering. Då kan du effektivt sortera dina prenumeranter, placera dem i olika grupper och således rikta information mot det specifika kundsegmentet. Är du redo för att skapa världens bästa email? Testa skapa gratis mejl i Rules verktyg för e-post marknadsföring redan idag och bygg förtroende för dina kunder!

FAQs

Email marknadsföring är en av de viktigaste marknadsföringskanalerna. Ett bra nyhetsbrev kan inte bara öka trafiken till din webbplats utan också förbättra kommunikationen med din målgrupp avsevärt och således och ge dig mer kunder. Majoriteten av  marknadsförare säger faktiskt att e-post är deras viktigaste kanal som de skaffar kunder via och ett stort plus är att du som företag helt äger kundkontakten via email marknadsföring.

I genomsnitt är en bra öppningsfrekvens mellan 20 och 25%. Läs mer om vad en bra öppningsfrekvens är och hur du påverkar den.

”Med Rule kan vi skapa skräddarsydd kommunikation som på riktigt sätter kundens behov i fokus genom att säkerställa att våra kunder kan ta full nytta av vad vi kan erbjuda. Att vägleda våra kunder att göra informerade val när det gäller deras hälsa, välbefinnande och kondition, inte bara från början utan genom hela deras livsresa, står i centrum för vårt samarbete med Rule.”

Peter Valenta │ Digital Marketing

Till Svenskt Kosttillskot

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

  • Färdiga mallar och gratis mailutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.