fbpx

Framtiden inom digital marknadsföring och nästa version av Rule

Ett hett ämne som cirkulerar på varje digital nyhetssida är framtiden inom digital marknadsföring. Frågan är vad företag måste göra för att hänga med i utvecklingen inom digital marknadsföring. Kundens förväntningar förändras i en snabbare takt än vad marknadsförare kan hänga med på. Kunder vill nu ha skräddarsydda upplevelser och mer därtill.

Det är inte längre tillräckligt att företag förlitar sig på teknologi som levererar det kunder förväntar sig för stunden. Nu handlar det om att använda sig av en plattform som utvecklar smart kommunikation baserat på framtidens förväntningar. Det företag måste göra är att försöka förutspå hur branschen och kundens förväntningar kommer att utvecklas och lägga upp strategier utifrån det. Avgörande för företag är om de använder sig av teknologi som möjliggör att de alltid ligger ett steg före kunden.

Vad är framtidens e-postmarknadsföring?

Många företag har kommit igång med personalisering, segmentering och har börjat jobba datadrivet. Framtiden inom e-postmarknadsföring kommer att innebära att företag måste utveckla sin e-postmarknadsföringsstrategi ytterligare ett snäpp.

AI (Artificial Intelligence) är något som har varit värt att monitorera inom e-postmarknadsföring sen en bra tid tillbaka, men hur företag kan utnyttja teknologin på bästa sätt har varit det kluriga. AI möjliggör fördjupad personalisering, data segmentering, innehålls anpassning och mer. Den framtid som e-post marknadsföring går till mötes, kommer innebära att rätt budskap når rätt individ på exakt rätt tid.

Det alla kan vara överens om är att massmail tillhör det förgångna och att framtiden inom digital kommunikation styrs mot det motsatta hållet. Hur kan företag ta segmentering till en ny nivå med hjälp av tekniska utvecklingar? Genom att snabbt kunna identifiera kundbeteenden och inköpsmönster som hämtats från exempelvis hemsidan, kommer företag kunna segmentera kunder på ett dynamiskt och mycket snabbare sätt än de trott var möjligt.

Framtiden inom digital marknadsföring - Avancerad segmentering

 

Största anledningen till avregistreringar och lösningen

Den största anledningen till avregistreringar och att mottagare spam-markerar företag är att de anser att avsändaren skickar för många email. I samma studie dök frågan ”Hur kan företag förbättra sin e-poststrategi?” upp, där majoriteten svarade: mindre frekventa utskick. Om du skickar email som är av lågt värde är den vanligaste effekten att du börjar se att antal öppningar och klick minskar.

 Lösningen på utmaningen med att skicka färre utskick är att respektera sina mottagare genom att skicka högst relevanta budskap, som levererar det mottagaren vill ha när de vill ha det. Framtiden inom digital kommunikation är att lägga upp strategier och utnyttja teknik som möjliggör mer strategiska utskick. 

Framtiden inom digital marknadsföring

 

Vad är nästa steg för Rule?

Låt oss presentera nästa version av Rule. Nästa version av vår plattform är ett resultat av prediktiv marknadsanalys. En av våra grundpelare är innovation och att aldrig sluta driva nya tekniska innovationer inom digital kommunikation. Vi utvecklar framtidens digitala kommunikation och levererar det till våra användare.

I nästa version av Rule kommer våra användare kunna ta sin nuvarande Marketing Automation och omnikanal-strategi till nya höjder. Vi har fokuserat på att möjliggöra ett mer intuitivt och effektivt arbetssätt för content-creators. I nästa version kan du förvänta dig att kunna leverera en mer sömlös upplevelse till kunden, på grund av mer utvecklade integrationsmöjligheter bland annat.

Inspiration bakom kommande version

Vi säger att du ska boka hotell för dig och en vän,  sätter dig framför datorn och börjar fundera över lite saker innan du bokar. Du bestämmer dig för att ringa din vän. Delar du upp frågorna i fyra olika kontakttillfällen, eller frågar du alla relevanta frågor i samma telefonsamtal? Det självklara svaret är det sistnämnda. 

Vårt mål med den kommande versionen av Rule, är att du ska kunna nå dina mottagare med skräddarsydda budskap, relevanta för just den mottagaren. De budskapen ska kommuniceras vid ett och samma kontakttillfälle. Istället för att mottagaren ska få exempelvis tio email från ert företag under en vecka, får mottagaren istället det mest relevanta budskapen i samma mail. Via vår utvecklade teknik kommer även rubriken och innehållet presenteras i prioritetsordning. 

Riktad kommunikation Rule

 

Lättare att segmentera

I nästa version av Rule har vi gjort det lättare för dig som användare att nå de specifika segment du vill nå. Genom ett mer intuitivt tillvägagångssätt att koppla ihop segment till respektive budskap, kommer du att kunna på ett smidigare sätt utnyttja fördjupad segmentering

Vi är väldigt glada över att få presentera vår nästa version av Rule och hoppas att ni är lika exalterade som vi. Framtiden inom digital kommunikation och de tekniska utvecklingarna som medföljer, kommer att presentera enorma möjligheter för företag att ta fullt tillvara på kunddata. Datahantering och datadriven marknadsföring har många företag börjat lägga upp strategier kring – men nu gäller det att kavla upp armarna och gräva djupare.

Har du ännu inte kommit igång med Marketing Automation och kundresor? Kontakta oss för att hjälpa er komma igång. Kom igång med Rule redan idag, helt kostnadsfritt på obegränsad tid.

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
RCS meddelanden

RCS meddelande – Allt du behöver veta

Ryktet säger att Apple förväntas snart lansera stöd för RCS (Rich Communication Services) i sin nya iOS-uppdatering, vilket innebär en betydande utveckling inom mobilkommunikation. RCS ...
Read More
kundresan

Vad är kundresan?

Kundresan, eller ”customer journey” på engelska, är den process som en kund går igenom från första kontakt med ett företag eller en produkt till dess ...
Read More
segment

Effektiv kundsegmentering – så definierar du ditt kundsegment

I dag är kundsegmentering ett oumbärligt verktyg för företag som vill optimera sina marknadsföringsstrategier och förbättra kundupplevelsen. Genom att förstå och analysera olika kundsegment kan ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

  • Färdiga mallar och gratis mailutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.