Del 3: DMARC, nästa steg för ökad leveranssäkerhet

 SPF, DKIM och DMARC är autentiseringar som ökar leveranssäkerheten av dina mail. Desto fler åtgärder som vidtas för att maximera att mail når önskade mottagarens inbox, desto större chans till e-postkonvertering och ökad försäljning. I del 1 dök vi ned i SPF (första steget), i del 2 dök vi ned lite djupare och tittade på DKIM (andra steget) och nu ska vi dyka ned till botten och utforska hur du med hjälp av DMARC, ytterligare kan optimera leveranssäkerheten av dina mail i din e-postmarknadsföring.

Vad är DMARC?

DMARC (Domain based message authentication, Reporting & Conformance) är en teknik som använder SPF (Sender policy framework) och  DKIM (DomainKeys identified mail) för att avgöra autenciteten av ett e-postmeddelande eller nyhetsbrev. DMARC gör det lättare för emailmottagare (ex. GMail och Outlook) att förebygga illvilliga e-postpraxis, såsom domän “spoofing” för att fiska efter mottagarens personliga information. Med hjälp av DMARC kan mottagarna bättre förebygga spammare och illvilliga mail från att invadera konsumenters e-postinboxar. DMARC ställs in bland dina övriga domäninställningar i DNS (Domain name system) och inkluderar följande:

 • SPF
 • A-record
 • CNAME
 • (DKIM)

Det är viktigt att notera att inte alla mottagande servrar kommer att utföra en DMARC koll innan de accepterar ett meddelande. Men de största mottagarna gör det och implementering växer.

Vad är fördelarna med DMARC?

 • DMARC skyddar ditt varumärke genom att förebygga icke-auktoriserade källor att skicka mail från din domän. I vissa fall så kan ditt domänrykte direkt få en positiv skjuts av att du publicerar DMARC.
 • Genom att implementera DMARC hjälper du e-post ekosystemet att upprätta en konsekvent policy för meddelanden som misslyckas att autentiseras. Detta hjälper ekosystemet att bli mer säkert och tillförlitligt. Det hjälper dig även att hålla dina listor rena vilket även är viktigt i din SMS marknadsföring.
 • Att alltid hålla sig uppdaterad kring de senaste rekommendationerna inom utvecklingen av ökad leveranssäkerhet, hjälper dig att få en större förståelse för hur din e-postmarknadsföring och de tekniska bitarna bakom hänger ihop, vilket öppnar upp de bästa förutsättningarna för optimerad e-postmarknadsföring.

DMARC öka leveransbarhet

 

Hur implementerar du DMARC?

Som Rule kund rekommenderar vi att du har SPF, DKIM och DMARC inställt. Följ instruktionerna du hittar via knappen nedan för att optimera leveranssäkerheten av dina mail.

Varför är DMARC viktigt?

DMARC är en viktig evolution av e-postautentisering. Det är ytterligare ett utmärkt exempel på ett samarbete mellan e-postavsändare och mottagare för att skydda e-postkanalen. För att lära dig mer om DMARC, besök organisationens webbsida.

DKIM dmarc spf

 

Har du frågor kring leveranssäkerhet? Kontakta oss.

Share this article

Driv engagemang och tillväxt genom smart kommunikation

Tiktok marknadsföring för företag

TikTok marknadsföring – så lyckas du!

Du har nog hört talas om TikTok vid det här laget. Den revolutionerade plattformen som konkurrerar hårt med de stora sociala medie-jättarna Instagram, Youtube, Tumblr …

Read More
google integration

Lucka 2: Engagera kunder i fler kanaler med Google Ads Audiences

Vill du kommunicera med dina kunder i fler kanaler och nå ut till nya prospekt?  Med Rules nya integration till Google Ads Audience kan du …

Read More
Inbound marketing

Inbound vs outbound marketing i praktiken

Vad är inbound marketing och outbound marketing, och hur kan du boosta din jul marknadsföring med dessa marknadsföringssätt? Julen står för dörren och det är …

Read More

Explore Rule free for 30 days, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. We’re here to help you get started!

 

 • Pre-made templates and free test emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees
 • Choose from our flexible subscriptions

 

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Utforska Rule gratis i 30 dagar, utan att ens behöva registrera ett betalkort.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. Vi hjälper dig att komma igång!

 

 • Färdiga mallar och gratis testutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter
 • Välj sedan bland våra flexibla abonnemang

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.