Del 3: DMARC, nästa steg för ökad leveranssäkerhet

 SPF, DKIM och DMARC är autentiseringar som ökar leveranssäkerheten av dina mail. Desto fler åtgärder som vidtas för att maximera att mail når önskade mottagarens inbox, desto större chans till e-postkonvertering och ökad försäljning. I del 1 dök vi ned i SPF (första steget), i del 2 dök vi ned lite djupare och tittade på DKIM (andra steget) och nu ska vi dyka ned till botten och utforska hur du med hjälp av DMARC, ytterligare kan optimera leveranssäkerheten av dina mail.

Vad är DMARC?

DMARC (Domain based message authentication, Reporting & Conformance) är en teknik som använder SPF (Sender policy framework) och  DKIM (DomainKeys identified mail) för att avgöra autenciteten av ett e-postmeddelande. DMARC gör det lättare för emailmottagare (ex. GMail och Outlook) att förebygga illvilliga e-postpraxis, såsom domän “spoofing” för att fiska efter mottagarens personliga information. Med hjälp av DMARC kan mottagarna bättre förebygga spammare och illvilliga mail från att invadera konsumenters e-postinboxar. DMARC ställs in bland dina övriga domäninställningar i DNS (Domain name system) och inkluderar följande:

 • SPF
 • A-record
 • CNAME
 • (DKIM)

Det är viktigt att notera att inte alla mottagande servrar kommer att utföra en DMARC koll innan de accepterar ett meddelande. Men de största mottagarna gör det och implementering växer.

Vad är fördelarna med DMARC?

 • DMARC skyddar ditt varumärke genom att förebygga icke-auktoriserade källor att skicka mail från din domän. I vissa fall så kan ditt domänrykte direkt få en positiv skjuts av att du publicerar DMARC.
 • Genom att implementera DMARC hjälper du e-post ekosystemet att upprätta en konsekvent policy för meddelanden som misslyckas att autentiseras. Detta hjälper ekosystemet att bli mer säkert och tillförlitligt.
 • Att alltid hålla sig uppdaterad kring de senaste rekommendationerna inom utvecklingen av ökad leveranssäkerhet, hjälper dig att få en större förståelse för hur din e-postmarknadsföring och de tekniska bitarna bakom hänger ihop, vilket öppnar upp de bästa förutsättningarna för optimerad e-postmarknadsföring.

DMARC öka leveransbarhet

 

Hur implementerar du DMARC?

Som Rule kund rekommenderar vi att du har SPF, DKIM och DMARC inställt. Följ instruktionerna du hittar via knappen nedan för att optimera leveranssäkerheten av dina mail.

Varför är DMARC viktigt?

DMARC är en viktig evolution av e-postautentisering. Det är ytterligare ett utmärkt exempel på ett samarbete mellan e-postavsändare och mottagare för att skydda e-postkanalen. För att lära dig mer om DMARC, besök organisationens webbsida.

DKIM dmarc spf

 

Har du frågor kring leveranssäkerhet? Kontakta oss.

Share this article
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Driv engagemang och tillväxt genom smart kommunikation

customer journey - kundresan

Rule Journey Builder: Nu slår vi officiellt upp portarna

Nu slår vi upp portarna för vår nya plattform Journey Builder. Tillskottet representerar framtidens digitala kommunikation: Ännu mer personalisering och datastyrt innehåll, med mindre röra …

Read More

iOS 15: Vad du som e-postmarknadsförare behöver veta om Apples uppdatering och Mail Privacy Protection

Apples uppdatering iOS 15 som planeras att lanseras i september, har nog inte en enda e-postmarknadsförare missat. Uppdateringen innebär bland annat striktare åtgärder gällande deras …

Read More
schrems

Domen Schrems II: Därför är Rule ett tryggt och smart val

Allt du behöver veta om Schrems II och Rules datahantering Schrems II Domen som trädde i kraft förra året innebär att det är svårare och …

Read More

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.

Explore Rule free for 30 days, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. We’re here to help you get started!

 

 • Pre-made templates and free test emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees
 • Choose from our flexible subscriptions

 

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Utforska Rule gratis i 30 dagar, utan att ens behöva registrera ett betalkort.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. Vi hjälper dig att komma igång!

 

 • Färdiga mallar och gratis testutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter
 • Välj sedan bland våra flexibla abonnemang