fbpx

Drag and Drop feed = En dröm för innehållsskapare

Spara ännu mer tid med Drag and Drop feed

Vi vet att våra kunder alltid behöver ligga steget före. Vi fokuserar därför på att utveckla nya funktioner, förbättra befintliga och leverera nya tekniska lösningar som effektiviserar våra användares arbete i Rule.

I Rule har det sedan många år varit möjligt att automatiskt fylla mail med innehåll genom att dra och släppa länkar från en webbsida. Målet är att användare i Rule ska slippa dubbelarbete, det ska vara lätt att ha en sammanhållen innehållsstrategi i flera kanaler, samt gå lätt och snabbt att skapa upp utskick. Rule har länge haft stöd för teknikerna OG (Open Graph) och Schema. OG är den populäraste av de två och finns redan på en majoritet av världens webbsidor. Har ni inte OG idag rekommenderar vi det av många anledningar, det ger t.ex. bättre placering i sökmotorer som Google och rikare förhandsgranskningar i sociala medier som Facebook, dessutom gör det alltså att arbetet i Rule går snabbare och enklare.

På Rule är vi måna om att vara en oberoende plattform med stora frihetsgrader. Senast i höstas tog vi därför steget att lyfta samtliga begränsningar på möjliga OG-taggar. Många tjänster saknar idag helt stöd för OG och andra är begränsade till bara ett litet antal OG-taggar, men i Rule kan du använda ett obegränsat antal taggar, utan extra kostnad, i samtliga abonnemang!

Nu lanserar vi Drag and Drop feed!

Som vi vet sen tidigare, kan man spara tid med drag and drop funktionen vi har i Rule. Men nu tar vi nästa steg i utvecklingen och lanserar Drag and Drop Feed.  Från och med idag är det möjligt att dra och släppa, inte bara enskilda artiklar utan en hel feed, direkt in i Rule. Det gör det alltså möjligt att enkelt och snabbt fylla mailet med innehåll från exempelvis en produktlista på en e-handelssite, en sida med nyhetsartiklar eller en hel blogg. En webbsida med feed släpps direkt i ett block anpassat för detta och sen hämtas automatiskt allt innehåll såsom bilder, rubriker, brödtext och länkar. Du behöver inte hämta en i taget utan alla hämtas på en gång! Detta gör det alltså ännu enklare och snabbare att skapa mail i Rule, minskar risken för fel, men låter er ändå behålla kontrollen och möjligheten att göra de slutgiltiga justeringarna, så just ert utskick blir perfekt.

Tekniken bakom detta är RSS. Återigen har vi valt en etablerad standard med brett stöd. Det är mycket möjligt att ni redan har en RSS-feed utan att tänka på det, och annars är det ofta lätt att lägga till automatiskt i olika e-handelsplattformar eller CMS, t.ex. WordPress. Det spelar ingen roll om det är RSS1, RSS2 eller Atom, vi stödjer samtliga.

Vad är RSS?

RSS står för “Really Simple Syndication” eller “Rich Site Summary” beroende på vem du frågar. RSS är filer med information hämtad från en hemsida och är ett sätt att smidigt och effektivt inkludera önskat innehåll från hemsidan direkt i ett e-postutskick. RSS är det vanligaste tekniska verktyget för att hämta innehåll till andra plattformar. Många marknadsförare skapar upp content utanför Rule, exempelvis på bloggen, nyhetsforum eller på produktsidor och vill inkludera detta i sin e-postmarknadsföring. Med hjälp av RSS-feed kan du arbeta ännu mer produktivt och ytterligare reducera din arbetsbelastning.

Hur fungerar Drag and Drop feed?

Drag and Drop feed fungerar på samma sätt som när du drar in en URL från önskad sida och släpper den i ett block i vår mailbyggare. Skillnaden ligger i hur informationen från sidan hämtas när den placeras i mallen. Numera kan flera sektioner hämtas upp samtidigt och automatiskt fylla i flera block i ett och samma “drop”. Detta innebär att innehållsskapare numera kan fånga upp alla nyhetsinlägg som publicerats på hemsidan den senaste månaden, eller fånga upp alla olika väskor på en samlad sida, samtidigt – en dröm för innehållsskapare med andra ord!

 

Hur kommer du igång med Drag and Drop feed?

Vi har uppdaterat några av våra gratis standardmallar med RSS block, så att du kan testa hur smidigt det är med drag and drop feed! För mer information om hur använder drag and drop feed och uppdaterar egna mallar klicka på knappen nedan.

Har du ännu inte ett Rule konto och vill komma igång med digital kommunikation? Kom igång med Rule redan idag, helt kostnadsfritt på obegränsad tid. 

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
Rule

END OF AN ERA – Vi stänger ner klassiska Rule

Sedan grundandet 2007 har Rule vuxit till ett av Nordens ledande Martech-företag, känt för sin förmåga att hjälpa kunder leverera personaliserade kundupplevelser och förbättra ROI ...
Read More
marknadsföring betyder

Vad är marknadsföring & varför är det viktigt?

Marknadsföring är en term vi ofta stöter på, men vad betyder marknadsföring egentligen? Och varför är det en avgörande faktor för företags framgång? I detta ...
Read More
5 bra marknadsföringstips

5 äggstremt bra marknadsföringstips inför påsken!

Vi går mot ljusare tider och påsken börjar närma sig. Därför är det hög tid att börja planera för en färgglad påskkampanj. Påsken är en ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

  • Färdiga mallar och gratis mailutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.