fbpx

Rule Journey Builder: Nu slår vi officiellt upp portarna

Nu slår vi upp portarna för vår nya plattform Journey Builder. Tillskottet representerar framtidens digitala kommunikation: Ännu mer personalisering och datastyrt innehåll, med mindre röra i kundens inbox. 

Genom en användarvänlig plattform och ett intuitivt gränssnitt, kan du enkelt bygga sammansvetsade slingor av kommunikation med dynamiskt innehåll. Journey Builders teknik väljer automatiskt ut innehållssektioner som är anpassade efter mottagaren och slår ihop dem i ett och samma mail. Med mer strategiskt och träffsäkert innehåll genom hela kundresan, ökar du kundnöjdheten och de digitala affärerna. 

customer journey - kundresan

Det har varit en lång resa, men nu är vi äntligen framme

Allt började med en enkel observation och slutsats: Jag har fått tiotals email på en vecka, där mer än hälften av innehållet från företaget är irrelevant för mig. Det ger inte mig en bra kundupplevelse, då jag känner mig spammad. Individer värnar om sin personliga integritet och bygger inte hållbara relationer med företag som inte visar på att kundupplevelsen är i fokus. För att företag ska kunna leverera toppklassiga kundupplevelser, är det mycket att hålla reda på. Det kräver att samspelet mellan kunddata och system är ett självspelande piano. Genom kunddialoger och ingående kunskap om branschen, samt hur tekniklandskapet kring att bygga kundresor fungerar idag, kunde en till slutsats dras: 

Det finns inte en Customer Journey Plattform idag som kan hantera komplexa flöden, där flera kundresor sömlöst kan samspela. Det behövs en plattform som kan hantera de mest avancerade Marketing Automation flöden och digitala kommunikationsbehov. Lösningen var inte att företag skulle dra ned på kommunikationen. Alla e-postutskick kunde ju i högsta grad vara superrelevanta. Lösningen var att man kommunicerar på ett mer direkt och lättsmält sätt. Att man samlar det relevanta man vill förmedla, i ett och samma mail. Samtidigt som man ökar personaliseringen, genom att specifika mottagare endast får innehållssektioner i mailet, som är anpassade efter precis vad de vill ha – när de vill ha det. 

“Vi ställde oss frågan: Vad är framtiden inom digital kommunikation? Enligt oss handlar det om att ge mottagarna det de vill ha, när de vill ha det. Det handlar alltså inte om att skicka så mycket som möjligt till så många som möjligt. Vi ska utveckla en tjänst som hjälper våra kunder att skicka relevantare innehåll i lägre frekvens.” -Filip Eriksson, Product Owner, Rule

Tanken om Journey Builder föddes, där målet var att användare skulle kunna jobba ännu mer med sin data och kunna segmentera på obegränsat antal datapunkter. Vilket öppnar upp för att kunna fördjupa sin personalisering och applicera hyper-personalisering i sin digitala kommunikationsstrategi. 

När man kombinerar tanken kring att endast motta informationssektioner i e-postmeddelandet, noggrant utvalt för den specifika mottagaren, med att få informationen när denne är som mest mottaglig, kändes det naturligt att även utveckla teknik i plattformen som tar hänsyn till detta. Rules Journey Builder plattform har en inbyggd teknik där innehållet visas i en ordning efter relevans, samt skickas vid tidpunkten som mottagaren är som allra mest mottaglig.

Läs mer om historien bakom Journey Builder.

Här står vi nu äntligen framme, efter en lång resa, med en banbrytande produkt vi är redo att dela med er!

Varför ska jag använda mig av Journey Builder?

Journey Builder tillåter dig att göra mer med din kunddata. Plattformen är för dig som vill öka personaliseringen genom mer pricksäkra budskap till dina mottagare. Med Journey Builder kan du ta vara på mer djupgående segmentering, baserat på beteende och aktivitet och ytterligare anpassa innehållet av din kommunikation. Då utskicken via Journey Builder är dynamiska och baseras på vilken data du har på dina kunder, kommer du skicka mer pricksäkra och relevanta marknadsföringsbudskap. På så sätt ökar chansen till konvertering på dina utskick via Rule och övergripande ROI på din digitala kommunikation.

Du ska använda dig av Rules Journey Builder om du vill:

  • Öka kundnöjdheten: Leverera hyper-personaliserade kundupplevelser

Så mycket som 88 % av marknadsförare har rapporterat ökat kundengagemang sedan de implementerat personalisering i sin kundkommunikation. Genom Journey Builders avancerade teknik, kan du ta din personalisering till nästa nivå och leverera hyper-personaliserade kundupplevelser. Mer personalisering innebär förbättrat engagemang och ökade intäkter. 

  • Spara tid: Automatisera ännu mer med hjälp av Journey Builders teknik

Genom Journey Builders teknik och integrationer med andra system och kanaler, kan du automatisera och effektivisera ditt arbete ytterligare. På sikt lönar det sig för företag att ha automatiserade, istället för manuella marknadsföringsprocesser. Med plattformens inbyggda funktioner för ökad automatisering, sparar du tid samtidigt som din marknadsföring blir mer slagkraftig.

  • Mer kundinsikter genom detaljerad statistik: för bättre analys och resultat

I Journey Builder har vi utvecklat mer detaljerad statistik, för att förbättra mätningen av resultatet på din digitala kommunikation. Med granulär analys, kan du ta tillvara på utförligare kundinsikter och anpassa strategin därefter. Genom Journey builders ingående statistik, kan du mer djupgående analysera kundinsikterna och optimera din marknadsföring.

  • Öka kundengagemang och digitala affärer: Mer intäkter och tillväxt för företaget

Journey Builder tillåter dig att jobba ännu mer datadrivet med din kommunikation. Plattformen är utvecklad för att täcka de mest avancerade digitala behov. Med teknik som tar hänsyn till komplexa dataparametrar, kan du mer ingående individanpassa kundupplevelsen med ditt varumärke. På så sätt kan du öka kundengagemanget och den digitala tillväxten.

Läs mer om Journey Builders funktioner. 

“Från idé till release är detta en stor milstolpe för oss. Vi ser fram emot att hjälpa våra kunder växa genom vår plattform. Med ökat kundengagemang och fler digitala affärer välkomnar vi hösten.” -Filip Eriksson, Product Owner, Rule

Vill du komma igång med Journey Builder? Utforska vår Kom igång sektion, eller  kontakta oss!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
RCS meddelanden

RCS meddelande – Allt du behöver veta

Ryktet säger att Apple förväntas snart lansera stöd för RCS (Rich Communication Services) i sin nya iOS-uppdatering, vilket innebär en betydande utveckling inom mobilkommunikation. RCS ...
Read More
kundresan

Vad är kundresan?

Kundresan, eller ”customer journey” på engelska, är den process som en kund går igenom från första kontakt med ett företag eller en produkt till dess ...
Read More
segment

Effektiv kundsegmentering – så definierar du ditt kundsegment

I dag är kundsegmentering ett oumbärligt verktyg för företag som vill optimera sina marknadsföringsstrategier och förbättra kundupplevelsen. Genom att förstå och analysera olika kundsegment kan ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

  • Färdiga mallar och gratis mailutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.