Marketing Automation misstag att undvika

Nå önskade Marketing Automation resultat

Mer än 75% av företag använder nu Marketing Automation verktyg. Detta är en av anledningarna till att Marketing Automation industrin beräknas stadigt växa de kommande åren. Man förutspår att Marketing Automation teknologin kommer att närma sig över $25 miljarder år 2023. Det är tydligt att allt fler företag börjar att utforska fördelarna förknippade med Marketing Automation när det kommer till att skapa omnikanal– kundupplevelser. Många företag använder dock inte verktyget fullt till deras fördel. Vi listar vanliga Marketing Automation misstag för att hjälpa dig nå önskade resultat.

1. Ingen tydlig plan i sikte

Utan en tydlig strategi på plats är det en stor chans att dina Marketing Automation satsningar kommer att falla platt. En väl uttänkt plan är grunden till framgång inom automatiserad marknadsföring. Första steget är att sätta mål och objektiv för dina Marketing Automation kampanjer. Se till att din automation-plan går hand i hand med övrig innehållsstrategi. Innan du börjar mappa upp kundresan och skicka automatiserad kommunikation, se till att ha högkvalitativt innehåll att jobba med och en stabil strategi för att locka, vårda och vinna tillbaka kunder och prenumeranter.

2. Du känner inte dina kunder

För att kunna driva ett framgångsrikt företag är en grundläggande förutsättning att ha återkommande kunder. Om du inte förstår dina kunder och deras behov, blir det en stor uppförsbacke att försöka få företaget att växa. Du kan skicka massvis med email, sms och övriga meddelanden, men om du inte når rätt mottagare, med rätt innehåll, är satsningarna bortkastade. Du måste känna dina primära kunder, nå dessa och möta deras behov. För att lyckas med din Marketing Automation omnikanalsstrategi måste innehållet på hemsidan, sociala medier och övriga kanaler samspela med de automatiserade Marketing Automation budskapen.

3. Du skickar onödig kommunikation

Att skicka ogenomtänkta generiska emailutskick till samtliga i sin mottagarlista kan göra mer skada än nytta i vissa fall och kan leda till högt antal avregistreringar. När det kommer till emailutskick är det kvalitet över kvantitet som gäller. Det är mer värdefullt när det kommer till Marketing Automation konvertering att ha färre mottagare med högre engagemangsnivån än en databas full av mottagare som inte visar något engaemang kring mottagen kommunikation. Ett vanligt misstag och missförstånd när det kommer till Marketing Automation är att företag bombarderar alla sina mottagare och kunder med information som endast är relevant för en handfull. Genom att lägga den där extra tiden på att skapa fräscht och strategiskt planerat innehåll som tilltalar ett specifikt segment, kommer du nå bättre resultat på din Marketing Automation.

4. Du begränsar antalet datapunkter

Kunddata är kärnvärdet vid Marketing Automation. När det kommer till data är ett vanligt misstag att företag missar att jämföra informationen som samlas in från olika datapunkter. Detta kan leda till inkompletta eller inkorrekta kundinsikter. Du kanske antar att du kan förutse dina besökares nästa steg baserat på endast browsingdata, men aktivitetsdata baserat på emailutskick och orderdata, kan exempelvis visa en annan synvinkel. Genom att analysera emailbeteende tillsammans med browsing och orderdata kan man knyta ihop information från olika källor och avgöra det bästa sättet att kommunicera med olika mottagare. Samla viktig data från de olika källorna och använd den till att förstå kunden bättre. Det kommer att hjälpa dig öka din Marketing Automation konvertering.

5. Du har missat viktiga integrationsmöjligheter

Det finns sätt att utnyttja Marketing Automations fulla potential och ta tillvara på alla de möjligheter som den avancerade teknologin presenterar. Riktigt framgångsrik Marketing Automation är inte möjlig utan att verktyget får hjälp av andra systems data. Genom att se till att alla företagets relevanta system pratar med varandra, kan man effektivisera sitt arbete. Ett vanligt misstag är att lägga onödig tid på manuella processer som kan automatiseras. Genom att ta tillvara på alla integrationsmöjligheter med din Marketing Automation plattform frigör du tid, och kan fokusera mer på strategi och innehåll.

För att summera:

Målet med Marketing Automation är att göra ditt jobb kring att attrahera, vårda och vinna tillbaka kunder lite lättare. Om du inte ser resultatet som du hoppades på, kan det vara så att du gör några av de Marketing Automation misstag som nämnts ovan. Då är det läge att ta ett steg tillbaka och utvärdera nuvarande digitala marknadsstrategi, som helhet. Om du behöver hjälp att ta din nuvarande strategi till nästa nivå, eller hjälp kring hur du kan nå uppsatta mål, så finns en hel drös Marketing Automation entusiaster här till din service, redo att prata med dig.???? Kontakta oss!

Har du ännu inte ett Rule konto och vill komma igång med digital kommunikation? Testa Rule gratis i 30 dagar!

Share this article

Driv engagemang och tillväxt genom smart kommunikation

Tiktok marknadsföring för företag

TikTok marknadsföring – så lyckas du!

Du har nog hört talas om TikTok vid det här laget. Den revolutionerade plattformen som konkurrerar hårt med de stora sociala medie-jättarna Instagram, Youtube, Tumblr …

Read More
google integration

Lucka 2: Engagera kunder i fler kanaler med Google Ads Audiences

Vill du kommunicera med dina kunder i fler kanaler och nå ut till nya prospekt?  Med Rules nya integration till Google Ads Audience kan du …

Read More
Inbound marketing

Inbound vs outbound marketing i praktiken

Vad är inbound marketing och outbound marketing, och hur kan du boosta din jul marknadsföring med dessa marknadsföringssätt? Julen står för dörren och det är …

Read More

Explore Rule free for 30 days, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. We’re here to help you get started!

 

  • Pre-made templates and free test emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees
  • Choose from our flexible subscriptions

 

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Utforska Rule gratis i 30 dagar, utan att ens behöva registrera ett betalkort.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. Vi hjälper dig att komma igång!

 

  • Färdiga mallar och gratis testutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter
  • Välj sedan bland våra flexibla abonnemang

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.