De vanligaste misstagen inom emaildesign och hur du undviker dem

Emaildesign kan vara den största utmaningen när det kommer till e-postmarknadsföring. Vi vill därför med detta inlägg hjälpa dig att bemästra de element som kan förstöra mailet: bilder, formatering och e-postklienter.

Det mest väsentliga är att hitta och fixa designmisstag innan du skickar ditt nästa utskick. I detta inlägg kommer du att få lära dig om de vanliga misstagen inom emaildesign och hur du kan åtgärda de.

Designinnehåll som inte är anpassat efter olika skärmstorlekar

Följande punkter kommer att göra så att dina mail är lättare för mottagare att läsa och hantera, oavsett om de läser mailet på stationära eller mobila enheter. 

 • Ha inte för litet typsnitt

Sikta på läsbarhet, dvs tvinga inte människor att zooma eller bläddra dina e-postmeddelanden från sida till sida för att kunna se ditt innehåll. Vi rekommenderar en minsta fontstorlek på 14px för brödtext och 22px för rubriker.

 • Tänk på CTA (call-to-action) knappen

Ersätt klickbara länkar med knappar. En bra storlek på knappar är minst 44px X 44px.

 • Effektivisera ditt innehåll

Behöver du verkligen allt innehåll i din e-post för att få klick eller konverteringar? Sikta på kortare meningar och en stark hjältebild, istället för ett kluster av mindre produktbilder. Tänk på att 5 rader av text i ett vanligt skrivbordsformat enkelt kan tredubblas på mobilen.

Bilder som blir helt tokiga

Bilder kan gå fel på så många olika sätt, men när du använder de rätt, väcker de liv i dina e-postmeddelanden. Så det är definitivt värt att lägga tid på att de blir rätt.

 • Användning av fel bildformat

Oavsett om det är en JPEG, GIF eller PNG så skiljer sig varje format när det kommer till filstorlek, komprimering och kvalitet. Så det finns inte ett ” rätt format att använda”. För en detaljerad jämförelse av fördelar och nackdelar för de vanligaste bildformaten klicka här.

 • Användning av CTA (call-to-action) knapp i en bild

Om du placerar din CTA knapp i en bild blir den osynlig när bilderna är avstängda. Vissa e-postklienter blockerar automatiskt bilder från uppvisning tills mottagaren tillåter det. Om dina CTA knappar gömmer sig i bilder finns det en god chans att många prenumeranter missar detta och då inte interagerar med dina kampanjer.

 • Ignorering av  textversionen

Textversionen spelar fortfarande en viktig roll i din e-poststrategi, särskilt med tillväxten av smartwatches, skärmläsare och hemassistenter, som inte stödjer HTML.

Tänk på följande när du arbetar med textversionen:

 • Skriv korta men tydliga rubriker och använd minst en linje med vitt utrymme för att skilja mellan rubriken och textblocket nedanför.
 • Bryt upp block med lång text för att öka läsbarheten och för att göra det tydligt att det är olika sektioner.
 • Definiera CTA knappar även i textversionen. Vad gjorde folk innan de hade CTA-knappar? De använde medel som pilar (>> och <<). 

När du ska skapa upp en nyhetsbrevsmall finns det även där en del saker att ta hänsyn till. Vi har samlat alla dessa desgintips för nyhetsbrevsmallar för att våra kunder enkelt ska kunna bygga upp responsiva nyhetsbrev med bästa möjliga kvalité. 

Det finns inget som heter ”Ett perfekt utskick” men om man undviker de största misstagen och lägger ned den tid som behövs för att optimera innehållet och leveransbarheten kommer du snabbt att se positiva resultat!

Starta gratis idag!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
Marknadsundersökning

Marknadsundersökning: En väg till insikter och framgång

För att kunna fatta välgrundade affärsbeslut och anpassa din marknadsföringsstrategi efter kundernas behov är det avgörande att ha relevant och aktuell information för dina kunder …

Read More
Målgrupper

Målgrupper: Nyckeln till framgångsrik marknadsföring

I dagens konkurrensutsatta marknad är det avgörande för företag att ha en klar förståelse för sin målgrupp. Att identifiera och förstå vem dina kunder är, …

Read More
kommunikationsplan

Kommunikationsplan: En väg till effektiv marknadsföring

En kommunikationsplan är en avgörande del av en framgångsrik marknadsföringsstrategi. Genom att skapa en strukturerad plan kan företag säkerställa att de kommunicerar på ett samstämmigt …

Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

 • Färdiga mallar och gratis mailutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.