Årets julklapp – digitala presentkort

I eran av allt som idag digitaliseras, vill vi lyfta fram digitala presentkort – de mest uppskattade utskicken av dem alla! Visste du att presentkortsinnehavare handlar i snitt för ca 40% mer än presentkortets värde vid inlösande? Det visar sig även att en stor del av de som mottar presentkort blir nya, kvarstående kunder. Det betyder att med hjälp av digitala presentkort så kan du både utöka din kundbas och öka din försäljning avsevärt! Kunden blir nöjd, du blir nöjd. Vad är win-win, om inte det?

Varför digitala presentkort?

Kunder älskar presentkort och gåvor, det är ett faktum. Att handla presenter online istället för i butik är både bättre, billigare och smidigare. Det är även värt att nämna att människor i allmänhet faktiskt gläds åt att både ta emot presentkort, men också sända dom. Så förutom att det är en positiv och förväntansfull upplevelse för båda parter, fungerar presentkort även som ett utmärkt konverteringsverktyg som låter dina nuvarande kunder presentera ditt företag för nära och kära. På så sätt kan du utöka din kundbas, samtidigt som intäkterna ökar.

Så här jobbar IDEAL OF SWEDEN med digitala presentkort

Vår framgångsrika kund IDEAL OF SWEDEN ville komma igång med digitala presentkort via Rule. Dom såg en stor möjlighet att via digitala presentkort, kunna erbjuda sina kunder att handla den “ideala presenten” till en nära vän. Ett digitalt presentkort sätts upp som en automation i Rules Marketing Automation verktyg. När man har satt upp automationen, är det därefter en process som sköter sig självt. IDEAL OF SWEDEN har insett värdet och fördelarna nedan, av att ha presenkort tillgängliga på hemsidan och digitalisera samt automatisera denna process. 

digitala presentkort ideal of sweden

Fördelarna med digitala presentkort

Ett digitalt presentkort fungerar precis som ett traditionellt presentkort, som går att handla med i en fysisk butik. Köparen inhandlar presentkortet från din butik och bestämmer därefter ett belopp som det laddas med. Det digitala presentkortet kommer med en värdekod som du smidigt kan lösa in presentkortet med och handla för i både fysiska och e-handelsbutiker. Däremot är fördelarna med ett digitalt presentkort betydligt fler än med de fysiska och här nedan har vi listat dem:

Effektivt

Köparen kan inhandla presentkortet direkt via din hemsida och få det levererat till vem som helst, när som helst. Har du nära och kära, anställda eller kunder som befinner sig på annan ort, så är det supereffektivt att sända en gåva även till dem. Det är alltså en otroligt förenklad process där kunden administrerar själva köpet och leveransen själv, samtidigt som Rules system håller stenkoll på siffrorna åt dig.

Personlig koppling 

Digitala presentkort kommer med flexibiliteten att kunna lägga mer värde i kundens köp. I Rule skapar vi upp mallar för presentkortets utformning och utseende. Lägg till en rolig gif som utstrålar företagets identitet eller be supporten om hjälp för att tillfälligt skapa upp till exempel en högtids relaterad mall. Detta skapar en varumärkesmedvetenhet hos kunden och en stark personlig koppling till just ditt företag.

Tryggt och tillgängligt

Presentkortet finns alltid tillgängligt och med dig, digitalt i mobilen. En trygghet är också att ett digitalt presentkort försvinner inte av misstag och är även väldigt svåra att kopiera eller missbruka.

Smidigt

Du som företag väljer själv vad dina presentkort ska innehålla och hur dem ska se ut. Dina kunder väljer i sin tur fritt vad dem vill handla, när och till vem det ska levereras till, via vilket leveranssätt. Resten av processen sköter det automatiserade systemet i Rule. 

Utöka din kundbas

I samband med att en kund löser in ett presentkort hos dig, får du en chans att ge presentkortmottagaren en anledning att stanna kvar hos dig som kund och vilja bli en del av din databas. Många av presenkortsmottagarna är helt nya kunder, som du nu får ett tillfälle att skapa kontakt med. All data som samlas in från mottagarna av presentkorten registreras och lagras sedan i Rule via din e-handelsplattform.

Total kontroll över försäljningen

En av de främsta fördelarna för dig som handlare är att all statistik registreras automatiskt i Rules system och du får därmed total kontroll över försäljningen. Du kan se statistik på exakt hur många presentkort som sålts, till vilket värde och till vilka specifika målgrupper.

digitala presentkort marketing automation

Spara pengar – och på miljön

Till sist får vi inte glömma den kanske viktigaste och mest positiva aspekten med digitala presentkort. Det handlar självklart om miljön. Förstå den mängd plast och papper ditt företag kan spara in, genom att digitalisera er marknadsföring och i det här fallet, presentkort. För att inte nämna de otroliga kostnaderna man sparar in på att inte behöva betala för material, tryck och print. Det är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att få ditt företag att upplevas som nytänkande och miljömedvetet.

Årets julklapp – till dina nära & kära

Baserat på de ovan nämnda fördelarna som kommer med digitala presentkort, har nu IDEAL OF SWEDEN gjort det ännu smidigare för sina kunder att få tag på den ideala presenten i deras e-handelsbutik. Samtidigt har dom själva ökat sin konvertering, kundbas och sin försäljning. Köper en kund ett presentkort från ditt företag till en nära vän, visar det på att köparen har ett starkt förtroende för ditt varumärke och bjuder in nära och kära till att själva få uppleva det. Med det sagt, se nu till att du har digitala presentkort, årets julklapp, tillgängliga och redo för dina kunder att ta del av på din e-handelsplattform.

 

Vill du komma igång med digitala presentkort via Rule? Tveka inte att kontakta oss. Har du ännu inte ett Rule konto och vill komma igång med digital kommunikation? Utforska Rule gratis i 30 dagar. Skapa ett konto via knappen nedan.


KOM IGÅNG

Share this article
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Driv engagemang och tillväxt genom smart kommunikation

Viseo guest blog post seo

SEO för din e-handel – så lyckas du!

Detta är ett gästinlägg från Martin Sandberg, CMO på Viseo. Att få sin hemsida att ranka högt på Google kan vara en utmaning om man …

Read More
påsk easter sms

5 äggstremt bra marknadsföringstips inför påsken!

Vi går mot ljusare tider och påsken börjar närma sig. Därför är det hög tid att börja planera för en färgglad påskkampanj. Påsken är en …

Read More
våra funktioner - om rule

Rule renewed – En förnyad och förstärkt varumärkesprofil

Rule renewed Det händer spännande saker på Rule! Vi har under förra året, bland andra roliga saker, fokuserat på att utforma en mer rättvis och …

Read More

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.

Explore Rule free for 30 days, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. We’re here to help you get started!

 

  • Pre-made templates and free test emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees
  • Choose from our flexible subscriptions

 

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Utforska Rule gratis i 30 dagar, utan att ens behöva registrera ett betalkort.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. Vi hjälper dig att komma igång!

 

  • Färdiga mallar och gratis testutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter
  • Välj sedan bland våra flexibla abonnemang