fbpx

Årets julklapp – digitala presentkort hos företag

I eran av allt som idag digitaliseras, vill vi lyfta fram digitala presentkort – de mest uppskattade utskicken av dem alla! Visste du att presentkortsinnehavare handlar i snitt för ca 40% mer än presentkortets värde vid inlösande? Det visar sig även att en stor del av de som mottar presentkort blir nya, kvarstående kunder. Det betyder att med hjälp av digitala presentkort så kan du både utöka din kundbas och öka din försäljning avsevärt! Kunden blir nöjd, du blir nöjd. Vad är win-win, om inte det?

Varför digitala presentkort?

Människor älskar presentkort och gåvor, det är ett faktum. Och att handla presenter och julklappar online istället för i butik är både bättre, billigare och smidigare. Det är även värt att nämna att människor i allmänhet faktiskt gläds åt att både ta emot presentkort, men också att skicka presentkort online till vänner och familj. Så förutom att det är en positiv och förväntansfull upplevelse för båda parter, fungerar presentkort även som ett utmärkt konverteringsverktyg som låter dina nuvarande kunder presentera ditt företag för nära och kära. På så sätt kan du utöka din kundbas, samtidigt som intäkterna ökar.

Hur fungerar ett digitalt presentkort?

Ett digitalt presentkort fungerar på precis samma sätt som ett fysiskt. Det som skiljer ett fysiskt och ett digitalt presentkort åt är att ett digitalt presentkort oftast består av en slags kod, antingen en siffer/bokstavskombination som skriver in i kassen, eller en QR kod. När man köper ett presentkort online från ett företag, så får köparen denna kod i ett mail eller sms. Därefter kan köparen antingen skicka iväg sitt inhandlade presentkort via SMS som ett SMS presentkort eller som ett mail till mottagaren. Perfekt present eller julgåva till en kund eller en vän som går att inhandla digitalt.

Digitala presentkort företag

Alla företag, oavsett branch, kan dra nytta av att sälja digitala presentkort i sin shop. Den främsta fördelen är just friheten och valmöjligheten som kommer med digitala presentkort. Just presenter och julklappar till kunder och anställda kan vara klurigt, men ett presentkort kan aldrig slå fel. En annan fördel med digitala julklappar och presenter är den som mottar presentkortet kan shoppa när hen vill, oavsett tid eller plats. Därför är det ypperligt att ge ett digitalt presentkort i julklapp till dina kunder, då du ger kunden frihet till att köpa vad den vill från ert sortiment.

Så här jobbar IDEAL OF SWEDEN med digitala presentkort

Vår framgångsrika kund IDEAL OF SWEDEN ville komma igång med digitala presentkort via Rule. Dom såg en stor möjlighet att via digitala presentkort, kunna erbjuda sina kunder att handla den “ideala presenten” till en nära vän. Ett digitalt presentkort sätts upp som en automation i Rules Marketing Automation verktyg. När man har satt upp automationen, är det därefter en process som sköter sig självt. IDEAL OF SWEDEN har insett värdet och fördelarna nedan, av att ha presentkort tillgängliga på hemsidan och digitalisera samt automatisera denna process. Signa upp dig på IDEAL OF SWEDENS nyhetsbrev för att inte missa några nyheter. 

digitala presentkort ideal of sweden

 

Svårt att hitta presenter till kunder? Inte längre.

Presenter till kunder kan vara knepigt, speciellt om du är ett stort företag. Främst av den enkla anledningen att man inte vet vad folk gillar. Man vill ju att en gåva till kunder ska vara något personligt, men det kan vara svårt att veta vad varje enskild kund tycker om. Det är just här som presentkort kommer in i bilden, något som är väldigt populärt att företag ger till anställda och till kunder. Digitala gåvor är ju också bland det smidigaste du kan ge någon. I tider som dessa underlättar det ju extremt att kunna ge en present digitalt utan att behöva ses fysiskt, exempelvis ett presentkort från IDEAL OF SWEDEN. Dessutom går de flesta digitala presentkort att att skicka som en present via sms. När du ger ett digitalt kvitto, kommer det garanterat vara uppskattat, för det ger din kund möjlighet att köpa något som hen själv gillar. Eller varför inte ge ett gratis presentkort till en kund från ditt eget företag? Gåvor är en viktig gest, för att få en kund att bli lojal och känna sig uppskattad.

Fördelarna med digitala presentkort

Ett digitalt presentkort fungerar precis som ett traditionellt presentkort, som går att handla med i en fysisk butik. Köparen inhandlar presentkortet från din butik och bestämmer därefter ett belopp som det laddas med. Det digitala presentkortet kommer med en värdekod som du smidigt kan lösa in presentkortet med och handla för i både fysiska och e-handelsbutiker. Däremot är fördelarna med ett digitalt presentkort betydligt fler än med de fysiska och här nedan har vi listat dem:

Effektivt

Köparen kan inhandla presentkortet direkt via din hemsida och få det levererat till vem som helst, när som helst. Ett digitalt presentkort är en perfekt present till en nära vän, men också en av de mest uppskattade gåvan på företag att ge till kunder och anställda. Har du nära och kära, anställda eller kunder som befinner sig på annan ort, så är det supereffektivt att sända en gåva även till dem. Det är alltså en otroligt förenklad process där kunden administrerar själva köpet och leveransen av presentkort själv, samtidigt som systemet i Rule håller stenkoll på siffrorna åt dig.

Personlig koppling 

Digitala presentkort kommer med flexibiliteten att kunna lägga mer värde i kundens köp. I Rule skapar vi upp mallar för presentkortets utformning och utseende. För att göra extra roliga presentkort kan du lägga till en rolig gif som utstrålar företagets identitet eller be supporten om hjälp för att tillfälligt skapa upp till exempel en högtids relaterad presentkort mall eller ändra språket på mallen till exempelvis engelska. Detta skapar en varumärkesmedvetenhet hos kunden och en stark personlig koppling till just ditt företag. Bara fantasin kan sätta stopp för hur du vill att just din mall för presentkort ska se ut, testa Rule gratis i 30 dagar för att utforska fler kreativa funktioner.

Tryggt och tillgängligt

Ett presentkort som är digitalt finns alltid tillgängligt och med dig, digitalt i mobilen. Dessutom så gäller ett digitalt presentkort överallt, alltså både online och i fysisk butik om det finns en sådan, beroende på vilket företag det är köpt hos. En trygghet är också att ett digitalt presentkort inte försvinner av misstag och är även väldigt svåra att kopiera eller missbruka. 

Smidigt

När du ska skapa digitala presentkort väljer du som  företag själv hur dina presentkort ska se ut, vad för text som ska stå i presentkortet och hur du vill leverera det till kunden. Dina kunder väljer i sin tur fritt vad dem vill handla, när och till vem det ska levereras till, via vilket leveranssätt. Resten av processen sköter det automatiserade systemet i Rule. Du har alla förutsättningar för att skapa en unik digital julklapp, i vår användarvänliga plattform.

Utöka din kundbas

I samband med att en kund löser in ett presentkort hos dig, får du en chans att ge presentkortmottagaren en anledning att stanna kvar hos dig som kund och vilja bli en del av din databas. Många av presentkortsmottagarna är helt nya kunder, som du nu får ett tillfälle att skapa kontakt med. All data som samlas in från mottagarna av presentkorten registreras och lagras sedan i Rule via din e-handelsplattform.

Total kontroll över försäljningen

En av de främsta fördelarna för dig som handlare är att all statistik registreras automatiskt i Rules system och du får därmed total kontroll över försäljningen. Du kan se statistik på exakt hur många presentkort som sålts, till vilket värde och till vilka specifika målgrupper.

digitala presentkort marketing automation

 

Spara pengar – och på miljön

Till sist får vi inte glömma den kanske viktigaste och mest positiva aspekten med digitala presentkort. Det handlar självklart om miljön. Förstå den mängd plast och papper ditt företag kan spara in, genom att digitalisera er marknadsföring och i det här fallet, presentkort. För att inte nämna de otroliga kostnaderna man sparar in på att inte behöva betala för material, tryck och print. Det är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att få ditt företag att upplevas som nytänkande och miljömedvetet.

Digitala presentkort – årets gåva till nära & kära

Baserat på de ovan nämnda fördelarna som kommer med digitala presentkort, har nu IDEAL OF SWEDEN gjort det ännu smidigare för sina kunder att få tag på den ideala digitala presenten i deras e-handelsbutik. Samtidigt har dom själva ökat sin konvertering, kundbas och sin försäljning. Köper en kund ett presentkort från ditt företag till en nära vän, visar det på att köparen har ett starkt förtroende för ditt varumärke och bjuder in nära och kära till att själva få uppleva det. Med det sagt, se nu till att du har digitala presentkort, årets julklapp, tillgängliga och redo för dina kunder att ta del av på din e-handelsplattform. 

Vill du komma igång och skapa digitala presentkort via Rule? Tveka inte att kontakta oss. Har du ännu inte ett Rule konto och vill komma igång med digital kommunikation? Utforska Rule gratis i 30 dagar. 

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
RCS meddelanden

RCS meddelande – Allt du behöver veta

Ryktet säger att Apple förväntas snart lansera stöd för RCS (Rich Communication Services) i sin nya iOS-uppdatering, vilket innebär en betydande utveckling inom mobilkommunikation. RCS ...
Read More
kundresan

Vad är kundresan?

Kundresan, eller ”customer journey” på engelska, är den process som en kund går igenom från första kontakt med ett företag eller en produkt till dess ...
Read More
segment

Effektiv kundsegmentering – så definierar du ditt kundsegment

I dag är kundsegmentering ett oumbärligt verktyg för företag som vill optimera sina marknadsföringsstrategier och förbättra kundupplevelsen. Genom att förstå och analysera olika kundsegment kan ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

  • Färdiga mallar och gratis mailutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.