fbpx

Hur man hanterar stigande avregistreringar

Du har analyserat statistik från de senaste utskicken och märkt att antalet avregistreringar har ökat de senaste månaderna. Vad kan du göra för att vända på det?

Ignorera inte situationen

En sak du inte kan göra är att ignorera det. Ett högt antal avregistreringar kan skada ditt rykte som avsändare och kan även påverka din möjlighet att nå mottagarens inkorg. Om det fortsätter tillräckligt länge, kan det påverka din e-postkonvertering och till och med påverka de totala intäkterna. Om dina köpare/mottagare är trötta på att höra från dig via e-post eller inte är intresserade av dina marknadsföringsinsatser, kan du göra specifika ändringar för att förbättra engagemanget.

I det här blogginlägget visar vi dig hur du kan implementera en ny taktik för att förbättra din e-postmarknadsföring och sakta ned antalet avregistreringar.

Ett fåtal segment är inte tillräckligt

Om dina avregistreringar fortsätter att öka kan det bero på att du inte levererar relevanta eller aktuella meddelanden till din publik. Studier har visat att 50% av konsumenterna avregistrerar sig från en e-postlista på grund av irrelevanta e-postmeddelanden. Konsumenter kommer ofta att säga upp prenumerationen när ett visst email driver dem över kanten till irritation. Det kan vara att ett meddelande är olämpligt eller är långt ifrån varumärkesandan. Det är upp till dig att se till att varje kommunikation är genomtänkt och representerar varumärket. 

Livscykelmarknadsföring

Det finns inget sätt att garantera att dina mottagare förblir engagerade, men du kan se till att skicka meddelanden och kampanjer som är relevanta för deras behov och önskemål genom att segmentera kommunikationen.

Segmentering kan vara mycket mer än att bara skicka ut e-post till en specifik demografi som ålder och kön. Du kan borra ned dig ännu mer för att skapa mer specifika segment baserat på kundens livscykel, vilket minskar chansen att dina mottagare och kunder väljer att avregistrera sig. Du kan läsa mer om Livscykelmarknadsföring och hur du enkelt kan använda dig av det i vårt blogginlägg om kundresor och möjligheter.

Utnyttja flera kanaler

Om avregistreringstrenden fortsätter, kan det vara för att du skickar ut för många e-postmeddelanden. Om din publik upplever det som om du skickar en flod av meddelanden, kan de avbryta prenumerationen bara för att städa upp i inkorgen. I sådana fall måste du minska antalet e-postmeddelanden som du skickar. Men hur gör du det utan att förlora engagemang och missa viktig kundkommunikation?

Istället för att alltid kommunicera via e-post, prova alternativa kanaler. Till exempel mobilkampanjer kan vara ett enkelt sätt att driva konvertering utanför e-postmarknadsföring. På så sätt kan du, istället för att skicka 5 e-postmeddelanden till en kund på en vecka, skicka 3 e-postmeddelanden och 2 SMS istället. Detta kommer upplevas som mycket mindre påträngande för dina köpare/mottagare, samtidigt som du tillåter dig att effektivt kommunicera med dina mottagare. Du kan läsa mer om Rule’s SMS verktyg.

Testa vad som faller mottagarna i smaken

AB-test är i huvudsak ett experiment där två eller flera varianter av en sida visas slumpmässigt till användare och statistisk-analys används för att bestämma vilken variant som fungerar bättre mot ett visst mål. I Rule kan du skapa A/B tester för att optimera ditt innehåll och komma till insikt kring vad för innehåll som verkar falla mottagarna i smaken. Läs mer om A/B testning i Rule.

avregistreringar

Smarta “Unsubscribe” landningssidor

”Hur ska jag övertala dem att stanna om de redan har tänkt avregga sig?”

Ett av de bästa sätten att knyta sig till en publik är genom känslor – vanligtvis humor. Några av de bästa un-subscribe sidorna som skapats där ute för att försöka charma sina mottagare, har byggts på humor. Självklart beror det på vad man är för typ av företag eller organisation.

avregistreringar

För att summera:

Ge dem en anledning att  stanna. Påminn dem om allt underbart innehåll du har på lager. Lägg till en engångsrabatt på en produkt eller tjänst, som de kan använda (med viss begränsad tid).

E-post ska användas varsamt av alla märken. Medan dina köpare/mottagare har valt att opt-in, betyder det inte att de inte kommer att bestämma sig för opt-out om du missbrukar deras förtroende. Om du ser att antalet avregistreringar klättrar kan det vara dags att se över hur ditt varumärke använder e-post. Genom att kombinera segmentering, anpassning och alternativa kanaler kan du förbättra email-engagemanget och kontrollera dina avregistreringar.

Behöver du hjälp med din digitala strategi? Kontakta oss. Har du ännu inte ett Rule konto och vill komma igång med digital kommunikation? Kom igång med Rule redan idag, helt kostnadsfritt på obegränsad tid.  

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
omnireach

Rule öppnar fler kommunikationskanaler för dig

Hos Rule är vi alltid på jakt efter nya sätt att förbättra och utvidga de tjänster vi erbjuder i vår plattform. Vi är därför stolta ...
Read More
Morsdag

Kreativa och framgångsrika marknadsföringstips inför mors dag

Visst har du inte glömt bort att mors dag börjar närma sig? Dagen då vi får överösa våra mammor med kärlek, gester och presenter. Det ...
Read More
Linkin.io blogginlägg (2)

En guide till effektiva SMS-strategier och bästa praxis med Rule

I dag är effektiva marknadsföringsstrategier avgörande för varumärken som vill nå ut till sina kunder. Medan e-post och sociala medier har varit go-to-kanaler, förblir SMS-marknadsföring ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

  • Färdiga mallar och gratis mailutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.