fbpx

Vad ska ett nyhetsbrev innehålla? Så skapar du ett effektivt nyhetsbrev i din marknadsföring

Nyhetsbrev är en kraftfull marknadsföringskanal som har funnits i flera decennier, och det är fortfarande en viktig del av många företags marknadsföringsstrategier. Ett välutformat nyhetsbrev kan hjälpa dig att bygga starka relationer med dina kunder, öka försäljningen och stärka ditt varumärke. Men för att nyhetsbrevet ska vara effektivt, måste det innehålla relevanta och engagerande innehåll. I det här inlägget kommer vi att utforska vad ett nyhetsbrev bör innehålla för att maximera dess marknadsföring potential.

Vad ska ett nyhetsbrev innehålla?

1. En lockande rubrik:

Din nyhetsbrevsrubrik är det första din mottagare ser. Det måste vara lockande och väcka deras intresse. Använd kreativa och informativa ord som ger en ledtråd om vad nyhetsbrevet handlar om samtidigt som det är tillräckligt nyfikenskapande för att få dem att öppna mailet.

2. Personlig anpassning:

Anpassa ditt nyhetsbrev så att det riktar sig till din målgrupp. Använd gärna mottagarens namn och inkludera relevant innehåll som är intressant och användbart för dem. Ju mer personligt och relevant du kan göra ditt nyhetsbrev, desto större chans har du att behålla mottagarnas uppmärksamhet.

3. Värdefullt innehåll:

Det viktigaste inslaget i ditt nyhetsbrev är innehållet. Det bör vara värdefullt och relevant för mottagarna. Här är några idéer om vad du kan inkludera:

 • Branschnyheter: Dela aktuella händelser och trender inom din bransch.
 • Tips och råd: Erbjud användbara tips, råd eller handledningar som kan hjälpa dina kunder.
 • Erbjudanden och kampanjer: Ge exklusiva erbjudanden och rabatter till dina nyhetsbrevsprenumeranter.
 • Kundberättelser: Dela framgångsrika kundberättelser eller användarrecensioner för att bygga förtroende.
 • Evenemang och aktiviteter: Berätta om kommande evenemang, webbinarier eller aktiviteter som kan vara intressanta för din målgrupp.
nyhetsbrev

4. Tydliga Call-to-Actions (CTA):

Var noga med att inkludera tydliga och handlingsinriktade CTA-knappar. Berätta för mottagarna vad du vill att de ska göra efter att ha läst nyhetsbrevet, oavsett om det är att besöka din webbplats, göra ett köp, eller delta i en enkät.

5. Responsiv design:

Din nyhetsbrev design måste vara responsiv, vilket innebär att den ser bra ut och är läsbar på olika enheter och skärmstorlekar, inklusive smartphones och surfplattor.

skapa nyhetsbrev

6. Frekvens och konsistens:

Bestäm hur ofta du ska skicka ut ditt nyhetsbrev och håll dig till en konsistent tidsplan. Att vara översvämmade med e-post kan irritera mottagarna, medan för sällan utskick kan få dem att glömma bort dig. Hitta en balans som fungerar för din målgrupp.

7. Enkelt att avsluta prenumeration:

Respektera dina mottagarens integritet genom att göra det enkelt att avsluta prenumerationen om de inte längre vill ta emot dina nyhetsbrev. Detta skapar förtroende och förebygger att de markerar ditt nyhetsbrev som skräppost.

8. Analys och anpassning:

Använd mätverktyg för att följa prestanda för ditt nyhetsbrev. Studera öppningsfrekvens, klickfrekvens och konverteringsfrekvens för att förstå vad som fungerar och vad som behöver förbättras. Anpassa sedan din strategi baserat på dessa insikter.

Ett välutformat nyhetsbrev kan vara en ovärderlig resurs för din marknadsföring. Genom att inkludera lockande rubriker, personlig anpassning, värdefullt innehåll och tydliga CTA-knappar kan du engagera dina prenumeranter och bygga starka relationer med dem. Med rätt strategi kan ditt nyhetsbrev bli en framgångsrik del av din marknadsföringsmix. Vill du komma igång med nyhetsbrev? Boka då en kostnadsfri demo redan idag!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
omnireach

Rule öppnar fler kommunikationskanaler för dig

Hos Rule är vi alltid på jakt efter nya sätt att förbättra och utvidga de tjänster vi erbjuder i vår plattform. Vi är därför stolta ...
Read More
Morsdag

Kreativa och framgångsrika marknadsföringstips inför mors dag

Visst har du inte glömt bort att mors dag börjar närma sig? Dagen då vi får överösa våra mammor med kärlek, gester och presenter. Det ...
Read More
Linkin.io blogginlägg (2)

En guide till effektiva SMS-strategier och bästa praxis med Rule

I dag är effektiva marknadsföringsstrategier avgörande för varumärken som vill nå ut till sina kunder. Medan e-post och sociala medier har varit go-to-kanaler, förblir SMS-marknadsföring ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

 • Färdiga mallar och gratis mailutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.