fbpx

E-postmarknadsföringstrender 2020

E-postmarknadsföring anpassas och utvecklas i takt med teknikens landskap. Det är estimerat att en av de, om inte den mest vanliga aktiviteten på internet är att kolla sina mail. Detta innebär enorma möjligheter för företag att nå mottagare direkt i inkorgen. Med tanke på de enorma möjligheterna som e-postmarknadsföring medför,  är det ett måste att både B2B och B2C företag hänger med på e-postmarknadsföringtrenderna inför nästa år. Nedan presenterar vi de trender vi tycker att du borde vara medveten om inför 2020.

Användargenererat innehåll

Användargenererat innehåll definieras som vilket typ av innehåll som helst (text, bild, audio, visuell) som är skapat av produktens användare. Användargenererat innehåll driver realtidsengagemang från både dina prospects och dina lojala kunder. Motivera dina användare till att bidra med innehåll som de själva varit med att skapa, som du sedan kan strategiskt använda dig av i din e-postmarknadsföring. Användargenererat innehåll har visat på ökad konvertering och förmedlar en känsla av äkthet, vilket även kan hjälpa dig att bygga en djupare relation med dina kunder.

E-postmarknadsföringstrender 2020

Exempel på användargenererat innehåll:

 • Samla feedback på produkter från dina kunder som sedan kan användas som citat i din e-postmarknadsföring.
 • Lansera en tävling som involverar att användare fotograferar sig med din produkt och skickar in/postar i sociala medier. Dessa kan sedan användas i e-postmarknadsföringssyfte.

E-postmarknadsföringstrender 2020

 

Responsiv interaktivitet

2020 kan vara det året som flest email öppnas i mobila enheter. Med tanke på att ⅔ av mobila användare raderar ditt mail om det inte är mobiloptimerat, är det avgörande framöver att ta lika stor hänsyn till de olika enheterna. Kombinationen av responsiva och interaktiva element har varit lite av en utmaning, men 2020 och framöver kommer det att användas på ett mer funktionellt sätt: förstärka engagemang och förebygga att mottagare lämnar ditt mail.

Exempel på några heta interaktiva e-postelement:

 • Animerade knappar och CTA’s (call-to-action) i ditt mail
 • Rullande effekter för att demonstrera produkter
 • Interaktiva produktkaruseller som mottagaren själv kan kontrollera

Lättsmält innehåll och design

Inför nästa år är det ännu mer viktigt att tänka på att hålla innehållet i ditt mail kort och konsist. Litmus studier visar att medel-uppmärksamhetspannet i mail endast är 13 sekunder.

Experter på Litmus rekommenderar följande:

 • Använd korta meningar i din e-postmarknadsföring
 • Begränsa användandet av svåra ord
 • Ha endast med det absolut viktigaste i din copy

Även när det kommer till design av mall är det viktigt inför framtiden att tänka på att den ska vara lättsmält för mottagaren.

Exempel på enkla sätt du kan göra din design mer lättsmält:

 • Använd lämpliga textstorlekar och typsnitt
 • Undvik stora sektioner av centrerat textinnehåll
 • Optimera “white space” användandet
 • Använd hög kontrast färger för att göra det lättsmält för mottagaren

 

Automation Rules the nation

I det senaste decenniet har vi sett stora utvecklingar inom Marketing Automation. Större dataanvändning och mer komplexa integrationer har banat väg för MI (Machine learning) och AI (Artifical intelligence) inom e-postmarknadsföring.

E-postmarknadsföringstrender 2020 visar på smartare marketing automation segmentering. Detta kommer att leda till förbättrade resultat och förbättrad personanpassning. Införandet av automatiserade rapporter kommer även att förenkla marknadsförares arbete ytterligare och dra ned på kostnader. Resulterande i ökad ROI, i en redan ROI-positiv kanal.

Hyper-personalisering i e-postmarknadsföring

Kravet från konsumenter till företag gällande ökad relevans i digitala kommunikationen fortsätter att öka. Studier visar att 78% av internetanvändare menar att personanpassade och högst-relevanta budskap ökar deras köpintentioner. 63% av konsumenter förväntar sig att varumärken levererar personaliserade kundupplevelser, baserat på deras inköpshistorik. Det är alltså hög till att börja planera för hur du kan ta personalisering i din e-postmarknadsöfring till företag, kunder och övriga till nästa nivå 2020.

Läs mer om hyper-personalisering här.

hyper personalisering

 

Dina mail kommer att prata

Om man hängt med på de senaste trenderna är man medveten om ökningen av röstteknologi. Det är beräknat att vid år 2022 kommer 50% av amerikanska hem använda sig av smart röstteknologi. Det är redan miljarder av enheter som använder sig av teknologin globalt.

Studier från Google visar att 52% av smart röstteknologianvändare även vill ha information om kampanjer. I takt med att vi blir mer och mer vana vid att prata med enheter och att få svar tillbaka, är det naturligt att röstteknologin kommer att implementeras i e-postmarknadsföring i kommande år.

Konsumenternas förväntningar på företag skjuter i höjden

En av de största e-postmarknadsföringstrenderna 2020 är ett hopp i hur konsumenter relaterar till varumärken och förväntningar på företag förväntas skjuta i höjden. Studier visar att vid slutet av 2020 kommer kundupplevelser med varumärken överta pris och produkt i nyckel varumärkesdifferentiering. 51% av kunder vill inte ha något med varumärket att göra, efter EN dålig kundupplevelse. Att fokusera på hela kundlivscykeln och ha en bra livscykelstrategi är säkert något du hört talas om, men inför nästa år kommer det att bli avgörande.

Hög tech-kapacitet blir en självklarhet

Några år sedan var AR och VR i marknadsföring endast förknippat med toppföretag, men inte längre. AR/VR-teknologi har utvecklats och marknadsförare från alla typ av företag börjar få upp ögonen kring hur de kan utnyttja den interaktiva teknologin. AR i e-postmarknadsföring är en trend som förväntas ta fart kommande år.

Att förutse framtiden är omöjligt. Men allt pekar på att framtiden inom e-postmarknadsföring är stark. Utvecklingar inom nästan alla aspekt av kanalen kommer att tillåta marknadsförare att bli mer kraftfulla i sina kundinteraktioner. E-postmarknadsföring 2020 innebär mer träffsäkerhet i kommunikationen vilket kommer att resultera i mer glädje i varje mottagares inbox.

Behöver du hjälp med e-postmarknadsföringsstrategi inför nästa år? Tveka inte att kontakta oss. Har du ännu inte ett Rule konto och vill komma igång med personanpassad kommunikation? Kom igång med Rule redan idag, helt kostnadsfritt på obegränsad tid. 

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
RCS meddelanden

RCS meddelande – Allt du behöver veta

Ryktet säger att Apple förväntas snart lansera stöd för RCS (Rich Communication Services) i sin nya iOS-uppdatering, vilket innebär en betydande utveckling inom mobilkommunikation. RCS ...
Read More
kundresan

Vad är kundresan?

Kundresan, eller ”customer journey” på engelska, är den process som en kund går igenom från första kontakt med ett företag eller en produkt till dess ...
Read More
segment

Effektiv kundsegmentering – så definierar du ditt kundsegment

I dag är kundsegmentering ett oumbärligt verktyg för företag som vill optimera sina marknadsföringsstrategier och förbättra kundupplevelsen. Genom att förstå och analysera olika kundsegment kan ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

 • Färdiga mallar och gratis mailutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.