Alla hjärtans dag email inspiration

Statistik visar att vi svenskar spenderar allt mer pengar i samband med alla hjärtans dag. Svenskarnas konsumtion i samband med alla hjärtans dag har ökat med 48% de senaste åren. Drygt fyra av tio svenskar (41%) planerar att uppmärksamma denna högtid och den yngre generationen planerar att uppmärksamma högtiden i större utsträckning än den äldre. Trots att alla hjärtans dag är den åttonde viktigaste försäljningsperioden för handeln, är det många företag som förbiser denna kärleksfulla högtid. I det här inlägget ger vi dig alla hjärtans dag email inspiration och tips som kommer att få dina mottagare på fall.

Lite viktig statistik rörande alla hjärtans dag

 • I genomsnitt spenderar de som uppmärksammar högtiden ca 500 kronor. För handelns del motsvarar detta ca 750 miljoner kronor.
 • Det vanligaste är att man planerar att köpa en present till sin partner (45%).
 • Det är fler män än kvinnor som köper en gåva till sin partner på alla hjärtans dag.
 • Högtiden är mest uppmärksammad av människor i åldersspannet 18-25.
 • Mest ökar konsumtionen av restaurangbesök (67% de senaste tre åren).
 • Europa visar vägen gällande inköp på nätet jämfört med övriga regioner. 19% av alla hjärtans dag-shoppingen i Europa görs online.

Vid reflektion kring denna statistik kan man konstatera att cupids dag är fylld med möjligheter för marknadsförare. Email, som är den kommunikationskanal som levererar högst ROI är inget undantag. Genom att skicka kreativa och attraktiva alla hjärtans dag email som uppmuntrar till försäljning, kan e-postmarknadsförare öka konvertering.

Segmentering har alltid varit och kommer alltid att vara en kraftfull strategi som fungerar effektivt. För att lyckas med dina alla hjärtans dag-kampanjer är det avgörande att du skickar anpassade utskick till rätt segment. Vad en 50 åring föredrar för alla hjärtans dag-kommunikation kan skilja sig från vad en 20 åring föredrar. Ta därför hänsyn till exempelvis demografi som ålder när det kommer till produktrekommendationer. En korrekt segmenterad kundbas kommer att ta dina alla hjärtans dag-kampanjer till en eleverad nivå.

Skicka mer än en kampanj

Det är alltid en bra idé att kommunikationen kring en högtid och dess kampanjer börjar i god tid. Detta öppnar upp möjligheten att skicka en serie med mail istället för endast ett mail. Genom att skicka flera mail med lite olika infallsvinklar maximerar du chansen för konvertering. Mailen kan exempelvis se ut som följande: 1. “Sälja” in den perfekta alla hjärtans dag presenten. 2. Exempel på lite olika alternativ av presenter. 3. Ett email som visar att du är jordnära och att det är helt okej att vara anti-alla hjärtans dag också.

Alla hjärtans dag är inte bara för par

Alla firar inte denna högtid och vissa firar högtiden men på sitt egna sätt. Vissa unnar sig själv en gåva eller vill visa kärlek på ett icke-romantiskt sätt. Det är något som marknadsförare måste ta hänsyn till i sin alla hjärtans dag marknadsföring. En bra strategi inför denna högtid är att vara påhittig med sin marknadsföring och försöka nå ett brett spektrum av sina mottagare, genom att skicka kommunikation och erbjudanden som kan uppskattas av alla och inte bara superkära alla hjärtans dag-entusiaster.

Lite inspiration inför dina alla hjärtans dag kampanjer

Nedan finner du exempel på alla hjärtans dag e-postmarknadsföring som sticker ut i inkorgen. 

Valentines day gif


valentines day gif 2


alla hjärtans dag email 3

 

Vill du beställa en alla hjärtans dag-mall eller krydda till din befintliga mall med lite kärlekspulver? kontakta oss! Har du ännu inte ett Rule konto och vill komma igång med personanpassad kommunikation? Testa Rule gratis i 30 dagar. 

Share this article

Driv engagemang och tillväxt genom smart kommunikation

Tiktok marknadsföring för företag

TikTok marknadsföring – så lyckas du!

Du har nog hört talas om TikTok vid det här laget. Den revolutionerade plattformen som konkurrerar hårt med de stora sociala medie-jättarna Instagram, Youtube, Tumblr …

Read More
google integration

Lucka 2: Engagera kunder i fler kanaler med Google Ads Audiences

Vill du kommunicera med dina kunder i fler kanaler och nå ut till nya prospekt?  Med Rules nya integration till Google Ads Audience kan du …

Read More
Inbound marketing

Inbound vs outbound marketing i praktiken

Vad är inbound marketing och outbound marketing, och hur kan du boosta din jul marknadsföring med dessa marknadsföringssätt? Julen står för dörren och det är …

Read More

Explore Rule free for 30 days, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. We’re here to help you get started!

 

 • Pre-made templates and free test emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees
 • Choose from our flexible subscriptions

 

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Utforska Rule gratis i 30 dagar, utan att ens behöva registrera ett betalkort.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. Vi hjälper dig att komma igång!

 

 • Färdiga mallar och gratis testutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter
 • Välj sedan bland våra flexibla abonnemang

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.