Alla hjärtans dag email inspiration

Statistik visar att vi svenskar spenderar allt mer pengar i samband med alla hjärtans dag. Svenskarnas konsumtion i samband med alla hjärtans dag har ökat med 48% de senaste åren. Drygt fyra av tio svenskar (41%) planerar att uppmärksamma denna högtid och den yngre generationen planerar att uppmärksamma högtiden i större utsträckning än den äldre. Trots att alla hjärtans dag är den åttonde viktigaste försäljningsperioden för handeln, är det många företag som förbiser denna kärleksfulla högtid. I det här inlägget ger vi dig alla hjärtans dag email inspiration och tips som kommer att få dina mottagare på fall.

Lite viktig statistik rörande alla hjärtans dag

 • I genomsnitt spenderar de som uppmärksammar högtiden ca 500 kronor. För handelns del motsvarar detta ca 750 miljoner kronor.
 • Det vanligaste är att man planerar att köpa en present till sin partner (45%).
 • Det är fler män än kvinnor som köper en gåva till sin partner på alla hjärtans dag.
 • Högtiden är mest uppmärksammad av människor i åldersspannet 18-25.
 • Mest ökar konsumtionen av restaurangbesök (67% de senaste tre åren).
 • Europa visar vägen gällande inköp på nätet jämfört med övriga regioner. 19% av alla hjärtans dag-shoppingen i Europa görs online.

Vid reflektion kring denna statistik kan man konstatera att cupids dag är fylld med möjligheter för marknadsförare. Email, som är den kommunikationskanal som levererar högst ROI är inget undantag. Genom att skicka kreativa och attraktiva alla hjärtans dag email som uppmuntrar till försäljning, kan e-postmarknadsförare öka konvertering.

Segmentering har alltid varit och kommer alltid att vara en kraftfull strategi som fungerar effektivt. För att lyckas med dina alla hjärtans dag-kampanjer är det avgörande att du skickar anpassade utskick till rätt segment. Vad en 50 åring föredrar för alla hjärtans dag-kommunikation kan skilja sig från vad en 20 åring föredrar. Ta därför hänsyn till exempelvis demografi som ålder när det kommer till produktrekommendationer. En korrekt segmenterad kundbas kommer att ta dina alla hjärtans dag-kampanjer till en eleverad nivå.

Skicka mer än en kampanj

Det är alltid en bra idé att kommunikationen kring en högtid och dess kampanjer börjar i god tid. Detta öppnar upp möjligheten att skicka en serie med mail istället för endast ett mail. Genom att skicka flera mail med lite olika infallsvinklar maximerar du chansen för konvertering. Mailen kan exempelvis se ut som följande: 1. “Sälja” in den perfekta alla hjärtans dag presenten. 2. Exempel på lite olika alternativ av presenter. 3. Ett email som visar att du är jordnära och att det är helt okej att vara anti-alla hjärtans dag också.

Alla hjärtans dag är inte bara för par

Alla firar inte denna högtid och vissa firar högtiden men på sitt egna sätt. Vissa unnar sig själv en gåva eller vill visa kärlek på ett icke-romantiskt sätt. Det är något som marknadsförare måste ta hänsyn till i sin alla hjärtans dag marknadsföring. En bra strategi inför denna högtid är att vara påhittig med sin marknadsföring och försöka nå ett brett spektrum av sina mottagare, genom att skicka kommunikation och erbjudanden som kan uppskattas av alla och inte bara superkära alla hjärtans dag-entusiaster.

Lite inspiration inför dina alla hjärtans dag kampanjer

Nedan finner du exempel på alla hjärtans dag e-postmarknadsföring som sticker ut i inkorgen. 

Valentines day gif

valentines day gif 2

alla hjärtans dag email 3

Vill du beställa en alla hjärtans dag-mall eller krydda till din befintliga mall med lite kärlekspulver? kontakta oss

Kom igång med Rule redan idag, helt kostnadsfritt på obegränsad tid.

Share this article

Driv engagemang och tillväxt genom smart kommunikation

Facebook custom audience

Anpassa målgrupper med Facebook Custom Audience

Tänk om man kunde slippa alla steg man behöver göra när man ska skapa upp anpassade målgrupper i Facebook och bara få in sina målgrupper …

Read More
Composable Commerce e-handel

Composable Commerce: Framtiden för E-handel

E-handeln är ständigt i förändring och företag måste hänga med i de senaste trenderna för att förbli konkurrenskraftiga. Ett av det senaste buzzwordsen inom branschen …

Read More
Oculos kundklubb & kundlojalitet

Kundklubb – Vägen till lojalare kunder

Detta är ett gästblogginlägg skrivet av vår partner Oculos. Att starta kundklubb kommer med stora möjligheter att lära känna dina kunder och deras behov. Den …

Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

 • Färdiga mallar och gratis mailutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.