fbpx

Skicka SMS från datorn med Rule

e-postmarknadsföring i Rule

Skicka SMS från datorn via internet och nå mottagare världen över, omedelbart.

Det skickas omkring tio miljarder SMS om året i Sverige. Det är färre än när tekniken var som mest populär, eftersom det finns fler möjligheter idag. Det finns dock många tillfällen då sms helt klart är det bästa alternativet, inte minst om du väljer att skicka sms från datorn. Sms är en utmärkt metod för företag som vill bredda sin marknadsföring och nå ut via flera olika kanaler.

Det har länge varit möjligt att använda meddelandeappar på många enheter men att skicka sms från datorn har varit svårare. Här på Rule erbjuder vi en plattform för digital kommunikation med integrerad sms-tjänst. Genom att skicka sms via internet kan du omedelbart nå mottagare över hela världen. Att skicka sms online via datorn är kostnadseffektivt och även tidsbesparande. Det gäller framförallt om det handlar om större utskick där det ska vara olika innehåll till olika grupper. Det är helt enkelt smidigt att administrera sms-utskick från datorn.

Att skicka SMS från datorn är mycket enkelt

Med hjälp av Rules verktyg för att skicka sms online från datorn får du tillgång till kraftfulla funktioner utan att du behöver installera en särskild programvara. Marknadsföring och kommunikation via sms kräver egentligen bara en webbläsare och att du är uppkopplad mot internet. När du skapar sms i datorn är det enkelt att göra olika versioner utifrån var i kundresan mottagaren befinner sig. 

Även om du har stora kundregister är det smidigt att välja vilka som ska få ett meddelande. Om kunderna är segmenterade går det att skicka sms från datorn med helt eller delvis olika innehåll beroende på vilket segment personerna tillhör. Alla erbjudanden är inte bra för alla era kunder och segmentering ökar er möjligheter att skicka relevant content.

Vilken typ av telefon dina mottagare har spelar ingen roll. Det går att skicka sms från datorn till enheter med alla de vanliga operativsystemen. Det spelar heller ingen roll vilken operatör mottagaren av ditt meddelande använder sig av. Det krävs heller inte att mottagaren använder sig av en särskild app för att kunna ta emot ditt meddelande. Att skicka sms från datorn är alltså inte bara enkelt för dig utan det är också smidigt för dem som du vill nå ut till.

SMS via internet kan vara en del av omnikanal marknadsföring

Det faktum att du kan skicka sms online via vårt smsverktyg här på Rule innebär att du kan samordna sms-marknadsföring med kommunikation via andra kanaler och plattformar. Om en kund inte öppnat ett nyhetsbrev eller ett erbjudande som skickats via e-post kan ni göra ett nytt försöka via sms. Möjligheten att låta flera kanaler för kundkontakt samspela med varandra är värdefull om ni vill arbeta utifrån sammanhängande marknadsstrategi och förmedla en bra och konsekvent kundupplevelse.

omnikanal

SMS har hög öppningsfrekvens

En fördel med sms framför till exempel utskick via e-post är att öppningsfrekvensen är väldigt hög. Det är helt enkelt troligare att kunden tar del av informationen om du väljer att skicka sms. Ett sms från datorn kan vara upp till 160 tecken, vilket är tillräckligt för de flesta budskapen, även om det naturligtvis gäller att man kan uttrycka sig kärnfullt och konkret. Det är också så pass kort att många inte känner samma motstånd mot att öppna ett sms som mot att öppna ett nyhetsbrev eller ett mail. I princip alla har en mobiltelefon tillgänglig nästan hela tiden, och de flesta har för vana att alltid läsa sina sms direkt. På så sätt är kommunikation via sms ett smart alternativ för att nå så många som möjligt – så snabbt som möjligt.

varför använda e-postmarknadsföring

SMS är utmärkt för sista minuten kommunikation

Sms är också att föredra när ni måste nå ut med viktig information i sista minuten, om till exempel ett event eller en workshop. Med hjälp av sms kan ni enkelt påminna en kund som har en tid eller ett möte inbokat, genom att skicka en påminnelse som ett sms. Att skicka sms via datorn ger då ökade möjligheter att hålla reda på vem som behöver en påminnelse eller information om en sen ändring.

skicka nyhetsbrev marketing automation

Skicka SMS från datorn och följ upp resultatet

Ett sms-utskick genererar massor av data och är enkelt att följa upp via de verktyg som Rule tillhandahåller. Du ser snabbt vilka utskick som når fram och öppnas av mottagaren. Resultaten kan bearbetas i system som även tar in data från andra plattformar och kanaler. Här är ytterligare exempel på funktioner som är integrerade i vår tjänst:

  • Automatiserade sms-utskick
  • Hantera och samla telefonnummer
  • Leverans oavsett vilket land mottagaren befinner sig i
  • Automatisk hantering av avregistrering

Vad ska man tänka på om man skickar SMS online?

Oftast vinner man på att rikta kommunikation via sms mot målgrupper och individer som har intresse för det som erbjuds. Då minskar risken att de blir irriterade över att ni påkallar deras uppmärksamhet med erbjudanden eller annat innehåll i de sms ni skickar från datorn. Det är dock alltid viktigt att ett sms är relevant och genomtänkt. Mottagaren ska också, vid något tillfälle, ha gett sitt samtycke till att ett företag skickar meddelanden.

Det är också bra att tänka på att ett sms bör uppmuntra mottagaren till att interagera, det kan till exempel innehålla en länk att klicka på. Om ni skickar sms från datorn för att sälja något måste det vara enkelt att genomföra köpet av varan eller tjänsten. Ofta handlar det om att leda trafik till en webbutik genom ett sms som innehåller en länk till en tjänst eller produkt som omtalas i sms:et. Letar du efter sms tjänster för företag där du kan skapa mass sms utskick, skicka sms automatiskt, sms inbjudningar och påminnelser? Sluta leta och kom igång med att skicka SMS från datorn via vår SMS tjänst, utforska Rule gratis i 30 dagar!

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

  • Färdiga mallar och gratis mailutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.