fbpx

Ökad relevans, lojalitet och försäljning med AI-driven analys för e-handel

Bättre resultat och mindre arbete med AI-driven analys

I dina kunders transaktioner finns många av svaren på frågorna om dem och deras beteenden: Vilka olika kundsegment har du? Vilket livstidsvärde har olika kategorier av kunder? Vilka produkter kommer kunderna att köpa nästa gång?

Med hjälp av maskininlärning hjälper data science plattformen Infobaleen företag att automatiskt analysera transaktionsdata och omvandla den till relevanta nyckeltal, analyser och beteendebaserade kundsegment. AI-driven analys för e-handel och vår färdiga koppling innebär ökad relevans, lojalitet och försäljning genom din kommunikation.

Öka försäljningen med AI-driven personalisering genom hela kundresan

Genom att utnyttja kraften i samspelta avancerade lösningar, kan du automatiskt leverera hyper-personaliserade kundupplevelser genom hela kundresan. Infobaleens AI-teknik skapar färdiga dynamiska målgrupper, som skickas direkt till Rule. På så sätt minskar du det manuella dataanalys-arbetet och processen för segmentering. Med hjälp av automatiserad AI-driven personalisering baserat på kunddata, sparar du tid, ökar relevansen i din marknadsföring och ökar försäljningen.

För att marknadsföringsinsatserna ska vara så slagkraftiga och sömlösa som möjligt, krävs det att e-handlare kopplar samman alla företagspunkter och kanaler. Med Rules Unified commerce lösning får du en övergripande kundvy när du samlar allt i ett och samma system. Data från ditt lagersystem och varje kanal du gör din försäljning i – webbplatsen, mobila kanaler, olika fysiska butiker och marknadsplatser, tillsammans med färdiga AI-drivna målgrupper, tankas in i plattformen. Genom att koppla samman alla företagspunkter, får du lättare en enhetlig kundvy och kan skicka ännu mer träffsäker kommunikation.

Automatiska erbjudanden via rätt kanal, till rätt målgrupp med AI-targeting

E-handlare vet vikten av att behålla kunderna man jobbat hårt för att anskaffa. För att bygga kundlojalitet krävs strategisk vård av kunder, som bygger på djup kundförståelse. Man är också medveten om att avancerad dataanalys kräver tid och resurser samt att det är krångligt att manuellt administrera olika kundsystem. Genom en färdig koppling mellan:

  • Smarta kommunikationsplattformen Rule
  • On-site personaliseringsverktyget Triggerbee, som låter dig utforma och publicera skärddarsydda kampanjer på din webbplats
  • Infobaleen, verktyget för AI-driven analys, där du enkelt kan omvandla kundinsikter till effektiva målgrupper

kan du styra och automatiskt anpassa marknadsföringsbudskap. När olika smarta automatiserade system samspelar, får du snabbt en samlad bild av kundbeteenden som köp och browsing-historik. Detta öppnar upp för att du som marknadsförare istället kan lägga mer tid på kampanj-innehållet, som styrs mot målgrupperna framtagna av AI-modeller. Genom att samspela de personaliserade budskapen på webbplatsen med den digitala kommunikationen via Rule, kan du skicka automatiska erbjudanden via rätt kanal till rätt målgrupp. På så sätt ligger du steget före och överträffar kundens förväntningar – och resultatet på din marknadsföring.

Ai-driven analysis for e-commerce, AI-driven analys för e-handel

Om infobaleen

Med hjälp av AI gör Infobaleen det enkelt för e-handlare att samla in, analysera  och agera på sin data i befintliga marknadsföringsverktyg. Bolag som t ex Nordic Nest, NetOnNet, Rusta, och Refunder använder Infobaleens plattform för djupare kundinsikter och ökad försäljning genom att omvandla sin data till färdiga analyser, målgrupper och personliga rekommendationer.

Om Rule

Rule är idag en av Nordens största kommunikationsplattformar inom avancerad digital kommunikation och distribution genom hela kundresan. Rules marketing automation-plattform för digital tillväxt – möjliggör segmenterad, personaliserad och datadriven kommunikation som driver kundengagemang och tillväxt.

 Med hjälp av AI-driven analys för din e-handel ökar du relevansen, försäljningen och lojaliteten. Kontakta oss så hjälper vi dig komma igång. Ännu inte en kund? Utforska Rule gratis i 30 dagar genom att starta ett konto eller boka en kostnadsfri demo av vår plattform.

“Efter ett flertal framgångsrika samarbeten med olika kunder känns det extra roligt att inleda ett partnerskap, där bolag enkelt kan kombinera Rules smarta digitala kommunikation med Infobaleens AI-drivna analys. Tillsammans skapar vi möjligheter för bolag att automatiskt analysera sin data för att skapa djupare kundinsikter, som enkelt kan omvandlas till ännu effektivare kommunikation och ökad försäljning.”

Jakob Sjölander, CEO Infobaleen & Sam Jahanfar, CEO Rule

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
omnireach

Rule öppnar fler kommunikationskanaler för dig

Hos Rule är vi alltid på jakt efter nya sätt att förbättra och utvidga de tjänster vi erbjuder i vår plattform. Vi är därför stolta ...
Read More
Morsdag

Kreativa och framgångsrika marknadsföringstips inför mors dag

Visst har du inte glömt bort att mors dag börjar närma sig? Dagen då vi får överösa våra mammor med kärlek, gester och presenter. Det ...
Read More
Linkin.io blogginlägg (2)

En guide till effektiva SMS-strategier och bästa praxis med Rule

I dag är effektiva marknadsföringsstrategier avgörande för varumärken som vill nå ut till sina kunder. Medan e-post och sociala medier har varit go-to-kanaler, förblir SMS-marknadsföring ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

  • Färdiga mallar och gratis mailutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.