fbpx

Hur kan jag förbättra leveransen av mina mail?

Vad menas med leveransfrekvens?

Leveransfrekvensen symboliserar den takt som e-postmeddelanden faktiskt når prenumeranternas inkorg. I del 1 av vår bloggserie gällande leverans av mail, ger vi dig tips kring åtgärder du som användare kan göra för att förbättra leveransfrekvensen av utskick och nå fler inboxar. Vilket såklart är topp-prioritet vid e-postmarknadsföring. Bli inte rädda för att det ska vara för teknisk information-vi har försökt göra infon nedan så lätt att absorbera som möjligt!

E-postleverantörer som Gmail och Outlook kommer kontinuerligt på nya sätt att hålla spam ut ur användarnas inkorgar. När du skickar ett e-mail, kommer de att verifiera att det faktiskt är legit och kommer från källan som hävdas. Här har vi samlat punkter att tänka på för att öka leveransfrekvensen av dina mail:

 • Anslut din e-postdomän

Ta hjälp av din IT-avdelning eller domänleverantör med att ställa in SPF (Sender Policy Framework) och ansluta din e-postdomän till Rule. Med SPF på plats, så bestämmer ert domän vilka som har rätt att använda domänen som avsändare.

Genom att lägga till några poster till din domännamnsserver bekräftar du att du äger e-postdomänen du använder med Rule. Detta gör att dina e-postmeddelanden ser mer autentiska ut vid e-postfilter (Filter som används för att sortera ut spam) och minskar chansen att det klassas som spam. 

Läs mer om hur du kan se om SPF är på plats och hur det ställs in här.

 • Möjliggör dubbel Opt-in

Hur du samlar in e-postadresser har stor betydelse för leveransfrekvensen. En optimal Opt-in process säkerställer att din e-postlista är full av engagerade användare. Om du skickar e-post till personer som inte var medvetna om eller inte godkände att ta emot meddelanden från dig, kommer dem att markera dina utskick som spam och Internetleverantörerna kommer då misstänka att du spammar alla på din lista (även dem som faktiskt vill få ditt mail!).

Vi rekommenderar att du använder dubbel Opt-in, vilket innebär två verifieringar för användaren. Kontakter som fyller i ett formulär kommer då att få ett uppföljnings-e-postmeddelande med en bekräftelselänk för att bekräfta deras prenumeration. Detta extra steg hjälper dig att undvika falska eller felstavade e-postadresser och ökar chansen att alla nya kontakter som läggs till i dina medlemslistor kommer vara aktivt engagerade i det framtida innehållet.

Läs mer om hur du sätter upp Rule’s dubbel Opt-in formulär här.

 • Skriv ämnesrader av den ”icke-spammiga” sorten

Dina ämnesrader är viktiga innehållsdelar som i slutändan kommer att avgöra om en mottagare öppnar dina e-postmeddelanden. Även om Internetleverantörer fortsätter att bli mer sofistikerade i sina filtreringssystem,(filtrera ut spam) och vissa fraser inte nödvändigtvis kommer att placera dig i spamkorgen automatiskt, är det klokt att undvika att använda vanliga ”spamfraser” i allmänhet.

Till ex:

Riskfritt!

Gratis!!!

Eliminera enkelt din skuld!

Det finns ingen definitiv regel eller ord som, om det undviks, kommer att garantera dig en plats i inkorgen. Många legitima e-postmeddelanden kan innehålla orden ovan, men när du skriver dina ämnesrader, fokusera på det äkta värdet av meddelandet utan att låta påträngande eller säljande.

 • Erbjud valmöjligheter

När dina blivande prenumeranter har klickat för att skriva upp sig som prenumerant, erbjud två olika alternativ, till exempel en för prenumeranter som endast vill motta nyhetsbrev, och en för de som vill motta kampanjer och nyhetsbrev. Eller exempelvis implementera två olika Sign-up formulär. Ett formulär för medlemmar som inte så ofta vill få utskick och ett annat för medlemmar som önskar få alla era utskick, dvs ofta! Så att dem kan bestämma hur ofta dem vill ta emot e-post från ditt varumärke. Om du skapar upp olika varianter hjälper du att hålla dem glada, vilket förmodligen övergår i allmänhet till bättre engagemang (detta uppmärksammas sen av Internetleverantörerna).

 • Använd inte personliga e-postadresser som avsändare

Dina utskick måste representera ditt varumärke fullt ut. Så det finns ingen anledning att skicka e-postmeddelanden från din personliga Gmail-adress. Anledningen är enkel: En Gmail-adress är en personlig e-postadress. Vilket innebär att din e-postkampanj sannolikt kommer att betraktas som skräppost av de olika filter som används av e-postleverantörer. Med andra ord: Det kommer inte att levereras. Använd därför en professionell e-postadress, från ett domännamn som är erkänt av dina mottagare!

 • Köp inte dina e-postlistor!

Det kanske kan vara frestande att på ett snabbt och smidigt sätt utöka din medlemsbas genom att köpa färdiga e-postlistor, men detta är en riktigt dålig idé.

Det beror på att folket på den listan inte valde att ta emot dina e-postmeddelanden, så chansen är ganska stor att när dem får utskick markerar dem det direkt som spam. Även nu med GDPR snart i rullning är huvudfokus att mottagare ska ha gett ett aktivt samtycke.

Köp inte listor

Läs mer om GDPR och Rule’s åtaganden här.

 • Rensa upp din lista regelbundet

Ju längre du håller inaktiva och oanvända användare på din e-postlista, desto mer riskerar du att skada ditt rykte och leveransfrekvens.

Genom att erbjuda ett tydligt och enkelt sätt för användarna att avregistrera sig från dina e-postmeddelanden och genom att du automatiserar en process där du regelbundet rensar och går igenom medlemslistorna utifrån statistik så ökar du leveransfrekvensen av dina mail långsiktigt. Fokus ska såklart ligga på att kommunicera med dem som har visat intresse och aktivt engagerar sig med dina  e-postmeddelanden.

 • Analysera din e-poststatistik

Efter utskick är det väldigt bra att vara uppmärksam på statistiken som erbjuds från Rule. Statistiken innehåller information för att hjälpa dig att identifiera potentiella problem med leverans.

Om alltför många e-postmeddelanden studsar, dvs en hög avvisningsfrekvens, kan det tyda på en föråldrad/icke uppdaterad medlemslista och medlemsdata, vilket kan vara ett tecken på att det är dags att rensa upp i listorna. Spam-markering, där mottagare markerar dina e-postmeddelanden som skräppost, påverkar också leveransfrekvensen av e-post.

Läs mer om hur du läser av e-poststatistik här.

Vi hjälper dig såklart att nå dina mottagares inkorgar men det är ett gemensamt arbete och tillsammans ser vi till att du har en hög leveransfrekvens av dina mail. Våra servrar har gott rykte hos internetleverantörerna och vi levererar idag e-post åt flera av Sveriges största företag och organisationer, men om man som användare inte följer dessa punkter ovan kan det bli svårt att maximera leveransen och i sin tur konvertering av sina utskick.

I nästa blogginlägg kommer vi att adressera utomstående faktorer som kan skapa leveransköer hos e-postklienter och åtgärder som vi gör för att hjälpa och se till att mail når mottagarna.

Kontakta support@rule.se vid frågor eller funderingar kring det du läst ovan.

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
RCS meddelanden

RCS meddelande – Allt du behöver veta

Ryktet säger att Apple förväntas snart lansera stöd för RCS (Rich Communication Services) i sin nya iOS-uppdatering, vilket innebär en betydande utveckling inom mobilkommunikation. RCS ...
Read More
kundresan

Vad är kundresan?

Kundresan, eller ”customer journey” på engelska, är den process som en kund går igenom från första kontakt med ett företag eller en produkt till dess ...
Read More
segment

Effektiv kundsegmentering – så definierar du ditt kundsegment

I dag är kundsegmentering ett oumbärligt verktyg för företag som vill optimera sina marknadsföringsstrategier och förbättra kundupplevelsen. Genom att förstå och analysera olika kundsegment kan ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

 • Färdiga mallar och gratis mailutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.