Botstop med Honeypot mot Spam

Kampen mot falska konton i e-postuniversum pågår ständigt. Nya fräcka sätt att spamma dyker upp hela tiden. Men nu finns även effektiva funktioner för att stoppa oönskade och felaktiga adresser som riskerar att översvämma inkorgar och kundlistor. Läs mer om nyheten som vi kallar BotStop – nästa steg mot en spamfri värld.

Vad är en Honeypot?

Till och börja med ska vi reda ut en sak. Vad är en Honeypot? Jo, en Honeypot är en kod som lurar till sig Spam-adresser och avvisar dem. Detta skydd syns inte i ditt publicerade formulär och riktiga människor som vill fylla i formuläret kommer aldrig att märka av funktionen.

Obligatorisk Honeypot, valfri Recaptcha

Inte sällan önskar Rules kunder ta bort alla spärrar för sina formulär. Motiveringar som ”Vi vill förenkla för kunderna att prenumerera på våra nyhetsbrev” är vanliga och de menar “att om kravet på bekräftelse vid anmälan till nyhetsbrev tas bort så kommer fler intresserade kunder att få nyhetsbreven”.

I verkligheten innebär dock enklare sätt att anmäla sig, exempelvis till ett nyhetsbrev, att fler ogiltiga bot-adresser stör systemet. När automatiserade fejkanmälningar ökar, blir spamklassningen sämre, vilket leder till att leveransbarheten blir lägre. Därför har Rule nu infört en BotStop som består av en obligatorisk del – Honeypot – och en valfri: ReCaptcha.

– Det är alltid en balansgång vid sign up-processer mellan att förenkla för användarna och att göra anmälningsformuläret tillräckligt säkert, säger Rules CTO Daniel Wahlqvist. Därför har vi avvaktat med att införa dessa funktioner. Nu överväger dock fördelarna gentemot att stå utan skydd.

botstop-honeypot

 

Lurar Spam-adresser och avvisar dem

Recaptcha är ett program som låter användaren tolka inskannad text eller bild i form av så kallade captcha, ett slags robotfilter. Avsändaren får ett starkt skydd och användarna vet i nuläget hur de ska göra när de ställs inför detta filter.

– Ja, nu är de flesta vana vid att hitta “bussar i bilden” eller välja vilka bilder som innehåller övergångsställen, säger Wahlqvist. Så att lägga till detta skydd i sina formulär borde inte vara en big deal. Detta skydd är dock avslaget som default.

Den del av Rule BotStop som är tillräckligt säker i nuläget, och som inte går att välja bort, är en så kallad Honeypot. Och den ligger sedan ett par veckor tillbaka i alla formulär som har skapats och skapas i Rule.

Gör så här för att stärka ditt Spam-skydd:

Vad behöver jag göra för att använda Honeypot?

 • Gå till https://app.rule.io/#/subscriber/widget
 • Bygg ditt formulär eller gå till respektive av dina sedan tidiagare byggda formulär
 • Gå till Steg 4 – Sammanfattning för att se den HTML-snippet där Honeypot-koden är inbäddad
 • Klicka kopiera för att kopiera hela formulärets kod
 • Lägg in formulärkoden på er sida (Observera: Om du redan har lagt in en formulärkod på din webb tidigare så behöver du uppdatera den med denna nya kod)

Hur går jag tillväga för att våra formulär även ska innehålla Recaptcha-skyddet?  Du behöver slå på Recaptcha-skyddet i formulärbyggaren. Därefter måste formulärets kod uppdateras på sajten där det ligger.

Varför går Recaptcha-funktionen att stänga av om den nu är så viktig?Eftersom avancerade användare kan ha en egen lösning för detta, eller om det skulle uppstå något kompatibilitetsproblem med sajten, går den att stänga av.

Hur vet jag om många Spam-adresser har letat sig in i mitt register? Du behöver gå in och besiktiga ditt register manuellt. Kolla under Obekräftade medlemmar. Titta om adresserna ser valida ut och om det tycks vara så att vissa av dem är ogiltiga så har du två möjligheter:

 1. Ta bort dem direkt i Rule genom att manuellt radera dem
 2. Låt Rule radera samtliga adresser under Obekräftade medlemmar genom att mejla det till [email protected] (OBS: Detta innebär att risk finns för att icke obekräftade verkliga adresser kan komma att raderas)

Hur ofta besiktar du ditt medlemsregister för att avgöra hur relevanta medlemmarna och deras e-postadresser är? Ju fräschare och mer uppdaterad din data är, desto högre blir leveransbarheten och det blir enklare för din organisation att bedöma resultatet av kampanjer och utskick. 

Behöver du hjälp att komma igång med din digitala kommunikation eller vill veta mer om spam honeypot? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Share this article
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Driv engagemang och tillväxt genom smart kommunikation

integration

Lucka 1: Skapa en vassare integration med Rule genom Back in stock, Rule SDK & Postman

Det har blivit dags att öppna den första luckan i Rules Release Calendar. Vi kallar den, ”utveckla med Rule”! Vi har tagit fram hela tre …

Read More
SMS Black Friday

Öka din Black Friday försäljning med hjälp av SMS

Är du redo för startskottet av Black Week och den stora anstormningen den 26 november? Vi vill ge dig de rätta verktygen för att kunna …

Read More
black friday

Förberedelser i Rule inför Black Friday

I vårt senaste Black Friday inlägg delade vi bland annat med oss av statistik och resultat från tidigare år och inspiration för en lönsam e-postmarknadsföringsstrategi …

Read More

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.

Explore Rule free for 30 days, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. We’re here to help you get started!

 

 • Pre-made templates and free test emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees
 • Choose from our flexible subscriptions

 

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Utforska Rule gratis i 30 dagar, utan att ens behöva registrera ett betalkort.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. Vi hjälper dig att komma igång!

 

 • Färdiga mallar och gratis testutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter
 • Välj sedan bland våra flexibla abonnemang