fbpx

Optimering för framgång: Vikten av Alt-text och länkade bilder i kampanjer

Att lägga till alt-text och en textversion samt länka sina bilder är väldigt simpla steg när man skapar kampanjer, men något som väldigt många marknadsförare glömmer bort. För att maximera kampanjens effektivitet och tillgänglighet är det viktigt att använda alt-text till både dina bilder men även för hela kampanjen, likaså länkade bilder. I detta blogginlägg kommer vi att utforska varför dessa två komponenter är så viktiga för att förbättra konverteringsgraden och nå en bredare publik.

Alt-text: Vägen till tillgänglighet och sökmotoroptimering

Alt-text, eller alternativ text, är en beskrivande text som tillhandahålls för bilder på webbplatser och i e-postkampanjer. Denna text gör det möjligt för personer med visuella eller kognitiva funktionsnedsättningar att förstå innehållet i bilden, eftersom skärmläsare läser upp alt-texten för användaren. Genom att inkludera alt-text i dina kampanjer gör du dem tillgängliga för en bredare publik och visar att ditt varumärke värdesätter inkludering och tillgänglighet.

Utöver tillgänglighet är alt-text också en viktig del av sökmotoroptimering (SEO). Genom att använda relevanta sökord och beskrivningar i alt-texten kan du förbättra ditt innehålls synlighet på sökmotorer som Google. Detta innebär att fler potentiella kunder kan hitta dina kampanjer och ditt företags produkter eller tjänster.

Textversion: Minska risken för att hamna i skräppost

Att inkludera en textversion av din kampanj är avgörande för framgång. Det säkerställer tillgänglighet för alla användare, oavsett funktionsnedsättningar eller tekniska begränsningar. En textversion förbättrar också kampanjens sökbarhet, minskar risken för att hamna i skräppost och ger bättre läsbarhet för dem som föredrar text. Det är ett effektivt sätt att nå en bredare publik och öka konverteringsgraden hos din kampanj.

I Rule kan du smidigt lägga till alt-text till dina bilder i ditt utskick och även en textversion för hela kampanjen. Det bör vara ett självklart steg i ditt kampanj-skapande. Såhär ser rutorna ut i Rule, så du inte missar dem:

alt-text

Länkade bilder: En nyckel till bättre konverteringsgrad

Att länka dina bilder i kampanjer är ett kraftfullt verktyg för att öka konverteringsgraden. När en bild är länkad fungerar den som en direktknapp till din webbplats, en produkt eller en specifik landningssida. Genom att göra det enkelt för kunder att klicka på bilden och komma till önskad destination minskar du friktionen mellan dem och konverteringen.

För att optimera konverteringsgraden är det viktigt att placera länkade bilder strategiskt. De bör vara relevanta för ditt budskap och leda kunderna vidare till mål som överensstämmer med deras intentioner. Använda tydliga Call-to-Action (CTA) i alt-texten eller direkt på bilden kan också öka klickfrekvensen och därmed konverteringsgraden. Glöm därför inte att länka dina bilder när du skapar upp kampanjer i Rule!

url

Kritiska steg för optimerad framgång

Att inkludera alt-text, lägga till textversion och länka bilder i dina kampanjer är kritiska steg för att optimera din framgång online. Genom att ge möjlighet till tillgänglighet med alt-text når du fler potentiella kunder och visar att ditt varumärke är inkluderande och hänsynsfullt. Samtidigt möjliggör länkade bilder en smidig övergång från kampanjer till konvertering, vilket förbättrar chanserna för en framgångsrik affär.

Så nästa gång du planerar en kampanj, glöm inte bort alt-texten och de länkade bilderna. De är nycklarna till att öppna dörrarna till framgång och låsa upp din fulla potential på den digitala arenan.

Utforska Rules plattform och kampanj editor helt kostnadsfritt. Registrera dig gratis här!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
TikTok ads manager

Kickstarta din framgång på TikTok: En komplett guide till effektiv TikTok-annonsering

Välkommen till världen av TikTok annonsering! TikTok har snabbt blivit en av de mest inflytelserika plattformarna för digital marknadsföring, tack vare sin dynamiska natur och ...
Read More
Rule

END OF AN ERA – Vi stänger ner klassiska Rule

Sedan grundandet 2007 har Rule vuxit till ett av Nordens ledande Martech-företag, känt för sin förmåga att hjälpa kunder leverera personaliserade kundupplevelser och förbättra ROI ...
Read More
marknadsföring betyder

Vad är marknadsföring & varför är det viktigt?

Marknadsföring är en term vi ofta stöter på, men vad betyder marknadsföring egentligen? Och varför är det en avgörande faktor för företags framgång? I detta ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

  • Färdiga mallar och gratis mailutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.