fbpx

Så skriver du ett säljande nyhetsbrev som engagerar dina kunder

Nyhetsbrev är ett kraftfullt verktyg för att hålla kontakten med dina kunder och bygga en starkare relation med dem. Ett välskrivet nyhetsbrev kan inte bara öka ditt varumärkes trovärdighet utan även leda till ökad försäljning och lojalitet från din kundbas. I det här inlägget kommer vi att dela med oss av några värdefulla tips på hur du skriver ett säljande nyhetsbrev som verkligen engagerar dina kunder.

Vad är ett nyhetsbrev?

Ett nyhetsbrev är en typ av e-postutskick som används för att kommunicera med en specifik målgrupp av prenumeranter eller kunder. Det är ett verktyg som företag och organisationer använder för att dela nyheter, information, erbjudanden, och annat relevant innehåll med sin publik.

Vanligtvis samlar företag e-postadresser från sina kunder, potentiella kunder eller besökare på sin webbplats genom ett nyhetsbrev registreringsformulär. Därefter skickar de periodiskt ut nyhetsbrevet till sina prenumeranter, vanligtvis veckovis, månadsvis eller vid behov. Innehållet i ett nyhetsbrev kan variera beroende på avsändaren och målgruppen, och i detta inlägg så ska vi gå igenom generella tips för hur du kan skriva ett säljande nyhetsbrev.

newsletter

Nedan kommer tips på hur du skriver ett säljande nyhetsbrev

Personlig touch skapar närhet: När du skriver ditt nyhetsbrev är det viktigt att du använder ett personligt och vänligt språk. Undvik att låta för formell och istället sträva efter att skapa en genuin koppling med dina läsare. Använd deras namn i e-postmeddelandet och dela relevant information som är anpassade efter deras tidigare köpbeteenden eller intressen.

Tydlig och intresseväckande rubrik: En engagerande rubrik är nyckeln till att få dina kunder att öppna ditt nyhetsbrev. Var kreativ och inkludera relevanta nyckelord såsom ”erbjudande,” ”nyheter” eller ”exklusivt.” Men se också till att inte överdriva eller ge falska förhoppningar. Ärlighet varar längst.

Segmentering av målgruppen: Om möjligt, segmentera din målgrupp baserat på deras preferenser, köpvanor eller geografiska plats. Genom att skräddarsy innehållet för varje segment kan du förbättra relevansen och få läsarna att känna sig mer värderade. Använd tillgängliga data för att anpassa dina budskap till varje målgrupp.

Värdefullt innehåll och berättande: Dina kunder söker efter värdefull information i ditt nyhetsbrev, inte bara ren reklam. Dela insikter, tips, och berättelser som är relevanta för din bransch och produkter. Använd berättande element för att fånga deras intresse och hålla dem engagerade genom hela nyhetsbrevet.

sälja, konvertering

Call-to-action (CTA) som tydligt uppmanar till handling: Var noga med att inkludera tydliga CTA:er i ditt nyhetsbrev. Oavsett om det är att besöka din webbplats, göra ett köp, prenumerera på en tjänst eller delta i en kampanj, se till att CTA:erna sticker ut och är lättillgängliga.

Mobilvänliga format: Mobilanvändning ökar stadigt, så se till att ditt nyhetsbrev är responsivt och ser bra ut på olika mobila enheter. En smidig och användarvänlig upplevelse är avgörande för att dina kunder ska fortsätta engagera sig med dina e-postmeddelanden.

Testa och optimera: Underskatta inte kraften av att testa olika delar av ditt nyhetsbrev, inklusive rubrik, CTA och innehåll. A/B-testning kan hjälpa dig att identifiera vad som fungerar bäst för din målgrupp och förbättra prestandan för framtida nyhetsbrev.

Frekvens och konsistens: Hitta rätt balans när det gäller frekvensen av dina nyhetsbrev. Skicka inte för många e-postmeddelanden och överväldiga dina kunder, men var inte heller för sällan att de glömmer bort dig. Håll en konsekvent tidtabell för dina utskick så att dina kunder vet när de kan förvänta sig ditt nästa nyhetsbrev.

Rule: Din leverantör för att skapa, skicka och följa upp nyhetsbrev

Sammanfattningsvis är ett säljande nyhetsbrev ett kraftfullt verktyg för att engagera och behålla dina kunder. Genom att använda personligt språk, relevanta CTA:er och värdefullt innehåll kan du skapa starka band med din målgrupp och förbättra din affärsrelation. Glöm inte att testa och optimera dina nyhetsbrev för att kontinuerligt förbättra resultaten. 

Börja skapa nyhetsbrev gratis med Rule redan idag! Starta ett gratis konto!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
omnireach

Rule öppnar fler kommunikationskanaler för dig

Hos Rule är vi alltid på jakt efter nya sätt att förbättra och utvidga de tjänster vi erbjuder i vår plattform. Vi är därför stolta ...
Read More
Morsdag

Kreativa och framgångsrika marknadsföringstips inför mors dag

Visst har du inte glömt bort att mors dag börjar närma sig? Dagen då vi får överösa våra mammor med kärlek, gester och presenter. Det ...
Read More
Linkin.io blogginlägg (2)

En guide till effektiva SMS-strategier och bästa praxis med Rule

I dag är effektiva marknadsföringsstrategier avgörande för varumärken som vill nå ut till sina kunder. Medan e-post och sociala medier har varit go-to-kanaler, förblir SMS-marknadsföring ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

  • Färdiga mallar och gratis mailutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.