SEO för din e-handel – så lyckas du!

Detta är ett gästinlägg från Martin Sandberg, CMO på Viseo.

Att få sin hemsida att ranka högt på Google kan vara en utmaning om man man är ny eller helt enkelt haft fokus på andra delar av företaget tidigare. Sökmotoroptimering (SEO) är idag en mycket viktig byggsten när det kommer till marknadsföring för e-handlare. Om din e-handel rankar på förstasidan på ditt företagets viktigaste nyckelord kommer det generera i både mer trafik och gröna försäljningssiffror. 

Att bli en SEO-expert tar lite längre tid än ett att gå igenom ett blogginlägg och här kan du läsa mer om hur du lyckas med SEO för din e-handel. Men för att komma igång direkt tänkte jag bjuda på några enkla tips som du kan sätta igång med direkt!

Ta reda på dina sökord

Innan du börjar ditt SEO-arbete är det viktigt att du har koll på dina sökord, alltså de nyckelord som du tror att folk söker på för att hitta till dig. Erbjuder du tjänster inom SEO, som vi på Viseo, är “Hjälp med SEO” typiska sökord vi vill ranka högt på hos Google. 

För att ta reda på dina sökord kan du göra en grundläggande sökordsanalys, men bara på några få minuter kan du få en hum om vad folk söker på via Googles sökfunktion. Säljer du veganska sminkprodukter? Skriv in “Veganskt smink” till exempel och få en hum om sökord som kan vara bra för dig att ranka på.

Involvera därefter dina sökord i dina produktbeskrivningar och på andra platser där du skriver text.

veganskt smink

Skriv för sökmotorerna – börja blogga

Har du en blogg på din sajt? Inte? Fundera på att skaffa! Genom att blogga och skriva listor kring din e-handels nisch kan du få din sajt att ranka högre på dina sökord. Googles algoritmer har en förkärlek för fakta, länkar till trovärdiga källor och korta texter varvat med listor och mellanrubriker. 

Att blogga ger också möjlighet för andra e-handlare som kanske inte är konkurrenter, men som erbjuder produkter för samma målgrupp, att gästblogga. Det i sin tur kan skapa länkutbyten och med ett starkt länknätverk kommer du se skillnad på din Google-ranking.

Bygg länkar

Att andra sajter länkar till ditt innehåll resulterar i att din trovärdighet och ranking ökar på sökmotorerna. Du behöver inte sitta och vänta på att någon ska länka till dina produkter eller tjänster. Ta istället och kolla vilka som skriver om dina konkurrenter eller vilka sajter du kan tänkas gästblogga och hör av dig till sajtens ägare och erbjud innehåll i utbyte mot en länk.

Som sagt, det finns massor av strategier och tillvägagångssätt för att öka din ranking på Google genom SEO och kom ihåg att det aldrig är för sent att börja!

Summering

Tipsen ovan är givetvis väldigt övergripande, men enligt mig så har du kommit en väldigt lång bit på vägen om du gör en bra sökordsanalys, skapar relevant innehåll och bygger bra länkar. Det är åt detta 90 % av din tid bör spenderas när du arbetar med SEO.

Lycka till!

Share this article
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Driv engagemang och tillväxt genom smart kommunikation

triggerbee

Välkomstmailet – ett av de viktigaste mailen du kan skicka

Detta är ett gästinlägg av Niclas Sjölander,  Marketing Assistant på Triggerbee. Det finns bara en kanal som används av ALLA dina kunder. (Nej, det är …

Read More
AI-analys e-handel Infobaleen och Rule

Ökad relevans, lojalitet och försäljning med AI-driven analys för e-handel

Bättre resultat och mindre arbete med AI-driven analys I dina kunders transaktioner finns många av svaren på frågorna om dem och deras beteenden: Vilka olika …

Read More
påsk easter sms

5 äggstremt bra marknadsföringstips inför påsken!

Vi går mot ljusare tider och påsken börjar närma sig. Därför är det hög tid att börja planera för en färgglad påskkampanj. Påsken är en …

Read More

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.

Explore Rule free for 30 days, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. We’re here to help you get started!

 

  • Pre-made templates and free test emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees
  • Choose from our flexible subscriptions

 

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Utforska Rule gratis i 30 dagar, utan att ens behöva registrera ett betalkort.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. Vi hjälper dig att komma igång!

 

  • Färdiga mallar och gratis testutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter
  • Välj sedan bland våra flexibla abonnemang