VK Media kundcase logo

VK Media - Samspel mellan on och off-site

Hur kan mediahus som VK Media, möta sina läsares krav på en allt mer digitaliserad marknad?

Förväntningarna på innehållet som levereras från medieföretag, har skjutit i höjden. Läsare vill numera endast presenteras med medieinnehåll utifrån deras exakta preferenser. På en allt mer rörlig och digitaliserad marknad, ligger utmaningen för mediehusen i att lära känna sina läsare så pass väl att de levererar högst personanpassat innehåll, till varje unika läsare. För att kunna göra det, krävs en lyckad omnikanalstrategi som tillåter ett sömlöst samspel mellan on och off-site, det vill säga olika kontaktpunkter. 

Utmaning

Norrlands största publicist, VK Media är ett lokalt tidningshus i norra Sverige med högt fokus på relevans. Deras tidning är i första hand digital. Målet med Rule och den digitala marknadsföringen, är att konvertera så många kunder som möjligt till att bli betalande prenumeranter. Precis som för de flesta andra mediehus, ligger den största utmaningen i digitaliseringen på en allt rörligare marknad.

Michael, försäljningsansvarig på VK Media förklarar att: “Förr kunde en kund vara prenumerant på vår papperstidning i 30 år, men idag är kunderna betydligt mer illojala”.

 Kanalerna blir allt fler, streamingtjänster blir allt vanligare och konkurrensen har hårdnat. VK Media anser därför att det största målet med Rule, är att bygga lojalitet och att driva engagemang.

Förr kunde en kund vara prenumerant på vår papperstidning i 30 år, men idag är kunderna betydligt mer illojala.

Michael, Försäljningschef, VK Media

Lösning

Segmentering är A och O och största fördelen med Rule är att man kan göra väldigt mycket själv, utan att behöva vara utvecklare eller kodare”, säger Michael.

Med hjälp av Rules Newsfeed-funktion, hämtas artiklar från VK Medias hemsida och med Rules nya Journey Builder kan de automatisera schemaläggningen av utskicken. På så vis kan VK Media skicka repeterande kampanjer såsom veckans nyheter, helt automatiskt. Artiklarna i veckans nyheter är även anpassade till olika mottagare, beroende på vad deras intressen är.

“Den formen av data och insikter får vi in via Rules partner, Triggerbee”, fortsätter Michael.

Vi vill inte heller skicka för mycket mail. Med hjälp av Rules Journey Builder får kunderna mer relevant innehåll, utan att de får fler mail.

Michael, Försäljningschef, VK Media

Resultat

Med Triggerbee kopplat till kundresan i Rule, har VK Media lyckats bygga ett system för både leadsgenerering, lojalitetsbyggande och riktade utskick. 

 Vi vill inte heller skicka för mycket mail. Med hjälp av Rules Journey Builder får kunderna mer relevant innehåll, utan att de får fler mail.”, avslutar Michael.

Med hjälp av integrationen mellan Triggerbee och Rule kan VK Media även skicka eventbaserade mail. Det kan vara i form av exempelvis felmeddelanden, i samband med att en kund försöker köpa samma kampanj två gånger. Genom en välplanerad och avancerad omnikanalstrategi, har VK Media skapat ett sömlöst samspel mellan aktivitet på hemsidan och sin digitala kommunikation.

Driv engagemang och tillväxt genom smart kommunikation

Explore Rule free for 30 days, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. We’re here to help you get started!

 

  • Pre-made templates and free test emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees
  • Choose from our flexible subscriptions

 

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.

Utforska Rule gratis i 30 dagar, utan att ens behöva registrera ett betalkort.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. Vi hjälper dig att komma igång!

 

  • Färdiga mallar och gratis testutskick
  • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
  • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter
  • Välj sedan bland våra flexibla abonnemang