fbpx

Ny funktion: Newsfeed automatiserar och personaliserar innehållsflödet

Genom funktionen Newsfeed automatiserar du ditt innehållsflöde i Rule. Med en Newsfeed-anpassad mall integrerar du din mejlkanal med övriga digitala kanaler och kan på så sätt använda samma innehåll på flera ställen samtidigt.

Återanvänd ditt content från olika kanaler

Tänk dig att din organisation vill skicka ut ett nyhetsbrev varje vecka med de främsta blogginläggen från er webb. Eller om ni arbetar med redaktionella artiklar: kanske vill du mejla ut veckans tio mest lästa artiklar från er medlemssajt till ert kundregister. Ett annat alternativ kan vara att varje ny person som registrerar sig för ett nyhetsbrev från er får ett automatiserat utskick som innehåller en lista på de fem mest säljande produkterna i er webshop just vid tillfället för registreringen. Då är Newsfeed en smidig lösning!

Ett flöde som underlättar innehållsskapandet

Orsakerna till att använda Newsfeed är många men med det gemensamt att funktionen underlättar dina repetitiva utskick där du behöver ändra budskap och innehåll.

Arbetet med det innehåll som ska spridas måste produceras någonstans. Ofta sker det på webben och det gäller att försöka undvika onödigt extraarbete. Med Newsfeed slipper din organisations Content Managers, marknadsförare eller redaktörer skapa innehållet två gånger. Dessutom behöver de inte lära nytt utan kan sköta innehållsproduktionen i den kontext och med de verktyg som de är vana vid.

–  Har de redan lagt ned krut på att skapa content på sajten kan de använda Rules intelligens för att hämta detta och återvinna det i utskicket. Det gör att arbetet med nyhetsbrev och utskick blir en naturlig förlängning av den övriga online-närvaron. Utskicken från Rule integreras med den ordinarie webbkanalen, berättar Rules CTO Daniel Wahlqvist.

Ett av Sveriges största mediehus – MittMedia – har anammat Newsfeed-möjligheterna och material från koncernens tidningar sprids på detta sätt varje vecka. På så sätt skapar de ett flöde där prenumeranterna får utvalda artiklar direkt i sina inboxar.

Personalisera flödet

För Mittmedia är varje läsare unik vilket måste reflekteras i den digitala kommunikationen och kundresan. Genom personligt anpassad kommunikation kan de nå sina läsare med rätt information utifrån deras uppvisade intresseområden och engagemang. Genom att inte bara skapa upp ett automatiserat samspel mellan olika kanaler, utan också se till att samspelet är anpassat på individnivå, kan du som Mittmedia, utveckla digitala strategin och börja se snabba resultat.

Inspiration och implementering

FÖRDELAR MED NEWSFEED:

 • Använd redan befintligt material
 • Undvik dubbelt arbete
 • Det blir en automatisk synk med din webbkanal
 • Exempel på innehåll: Redaktionellt material (som nyhetsartiklar, bloggar). Dynamiska topplistor (exempelvis toppsäljare på sajten).

Light-bulb

 

FYRA STEG FÖR ATT IMPLEMENTERA NEWSFEED:

 1. Se till att dina webbsidor är OG-anpassade
 2. Skapa själva posten, som ska vara OG-anpassad. En post per länk.
 3. Sätt upp en publikt tillgänglig sida där Json-listan ligger publicerad. (Det vill säga en speciell URL som är en lista över de olika artiklarna som Rule ska hämta.)
 4. Beställ en malluppdatering från Rule (support@rule.se)  som lägger  in ett Newsfeed-block.

Nu är du klar! Skicka dina kampanjer och låt flödet automatiskt lägga sig i rätt ordning i dina utskick.

Vill du komma igång med Newsfeed funktionen i Rule? Kom igång med Rule redan idag, helt kostnadsfritt på obegränsad tid. 

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
TikTok ads manager

Kickstarta din framgång på TikTok: En komplett guide till effektiv TikTok-annonsering

Välkommen till världen av TikTok annonsering! TikTok har snabbt blivit en av de mest inflytelserika plattformarna för digital marknadsföring, tack vare sin dynamiska natur och ...
Read More
Rule

END OF AN ERA – Vi stänger ner klassiska Rule

Sedan grundandet 2007 har Rule vuxit till ett av Nordens ledande Martech-företag, känt för sin förmåga att hjälpa kunder leverera personaliserade kundupplevelser och förbättra ROI ...
Read More
marknadsföring betyder

Vad är marknadsföring & varför är det viktigt?

Marknadsföring är en term vi ofta stöter på, men vad betyder marknadsföring egentligen? Och varför är det en avgörande faktor för företags framgång? I detta ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

 • Färdiga mallar och gratis mailutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.