Ny funktion: Newsfeed automatiserar och personaliserar innehållsflödet

Genom funktionen Newsfeed automatiserar du ditt innehållsflöde i Rule. Med en Newsfeed-anpassad mall integrerar du din mejlkanal med övriga digitala kanaler och kan på så sätt använda samma innehåll på flera ställen samtidigt.

Återanvänd ditt content från olika kanaler

Tänk dig att din organisation vill skicka ut ett nyhetsbrev varje vecka med de främsta blogginläggen från er webb. Eller om ni arbetar med redaktionella artiklar: kanske vill du mejla ut veckans tio mest lästa artiklar från er medlemssajt till ert kundregister. Ett annat alternativ kan vara att varje ny person som registrerar sig för ett nyhetsbrev från er får ett automatiserat utskick som innehåller en lista på de fem mest säljande produkterna i er webshop just vid tillfället för registreringen. Då är Newsfeed en smidig lösning!

Ett flöde som underlättar innehållsskapandet

Orsakerna till att använda Newsfeed är många men med det gemensamt att funktionen underlättar dina repetitiva utskick där du behöver ändra budskap och innehåll.

Arbetet med det innehåll som ska spridas måste produceras någonstans. Ofta sker det på webben och det gäller att försöka undvika onödigt extraarbete. Med Newsfeed slipper din organisations Content Managers, marknadsförare eller redaktörer skapa innehållet två gånger. Dessutom behöver de inte lära nytt utan kan sköta innehållsproduktionen i den kontext och med de verktyg som de är vana vid.

–  Har de redan lagt ned krut på att skapa content på sajten kan de använda Rules intelligens för att hämta detta och återvinna det i utskicket. Det gör att arbetet med nyhetsbrev och utskick blir en naturlig förlängning av den övriga online-närvaron. Utskicken från Rule integreras med den ordinarie webbkanalen, berättar Rules CTO Daniel Wahlqvist.

Ett av Sveriges största mediehus – MittMedia – har anammat Newsfeed-möjligheterna och material från koncernens tidningar sprids på detta sätt varje vecka. På så sätt skapar de ett flöde där prenumeranterna får utvalda artiklar direkt i sina inboxar.

Personalisera flödet

För Mittmedia är varje läsare unik vilket måste reflekteras i den digitala kommunikationen och kundresan. Genom personligt anpassad kommunikation kan de nå sina läsare med rätt information utifrån deras uppvisade intresseområden och engagemang. Genom att inte bara skapa upp ett automatiserat samspel mellan olika kanaler, utan också se till att samspelet är anpassat på individnivå, kan du som Mittmedia, utveckla digitala strategin och börja se snabba resultat.

Inspiration och implementering

FÖRDELAR MED NEWSFEED:

 • Använd redan befintligt material
 • Undvik dubbelt arbete
 • Det blir en automatisk synk med din webbkanal
 • Exempel på innehåll: Redaktionellt material (som nyhetsartiklar, bloggar). Dynamiska topplistor (exempelvis toppsäljare på sajten).

Light-bulb

 

FYRA STEG FÖR ATT IMPLEMENTERA NEWSFEED:

 1. Se till att dina webbsidor är OG-anpassade
 2. Skapa själva posten, som ska vara OG-anpassad. En post per länk.
 3. Sätt upp en publikt tillgänglig sida där Json-listan ligger publicerad. (Det vill säga en speciell URL som är en lista över de olika artiklarna som Rule ska hämta.)
 4. Beställ en malluppdatering från Rule (support@rule.se)  som lägger  in ett Newsfeed-block.

Nu är du klar! Skicka dina kampanjer och låt flödet automatiskt lägga sig i rätt ordning i dina utskick.

Vill du komma igång med Newsfeed funktionen i Rule? Testa Rule gratis i 30 dagar och upptäck fördelarna med Marketing Automation och personaliserad kommunikation.

Share this article

Driv engagemang och tillväxt genom smart kommunikation

Tiktok marknadsföring för företag

TikTok marknadsföring – så lyckas du!

Du har nog hört talas om TikTok vid det här laget. Den revolutionerade plattformen som konkurrerar hårt med de stora sociala medie-jättarna Instagram, Youtube, Tumblr …

Read More
google integration

Lucka 2: Engagera kunder i fler kanaler med Google Ads Audiences

Vill du kommunicera med dina kunder i fler kanaler och nå ut till nya prospekt?  Med Rules nya integration till Google Ads Audience kan du …

Read More
Inbound marketing

Inbound vs outbound marketing i praktiken

Vad är inbound marketing och outbound marketing, och hur kan du boosta din jul marknadsföring med dessa marknadsföringssätt? Julen står för dörren och det är …

Read More

Explore Rule free for 30 days, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. We’re here to help you get started!

 

 • Pre-made templates and free test emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees
 • Choose from our flexible subscriptions

 

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Utforska Rule gratis i 30 dagar, utan att ens behöva registrera ett betalkort.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. Vi hjälper dig att komma igång!

 

 • Färdiga mallar och gratis testutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter
 • Välj sedan bland våra flexibla abonnemang

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.