fbpx

Finns den perfekta e-postmallen?

"Vad gör bra e-post bra egentligen?"

Den frågeställningen dyker ofta upp, men får aldrig riktigt ett konkret svar. Bästa praxis flyter runt, men det finns inte en uppsättning av fastställda regler som visat sig alltid kunnat skapa ”bra” e-post.

Men med hjälp av analysering kan man fastställa några punkter som tycks delas av konton som skickar riktigt bra email:

 1. De brukar använda enkla layouter.
 2. De håller sin text kortfattad.
 3. De testar vad de skickar ut.

Ha detta i åtanke:

Mer är inte alltid bättre

I Rule kan man använda sig av olika varianter av kolumner när man designar sin kampanj eller sitt nyhetsbrev, exempelvis kan man välja mellan 1 till 3 kolumner, och sedan kombinationer av de 3, d.v.s finns möjligheten att själv bestämma om man vill satsa på ”less is more” eller ”more is more”. En populär variant är vår enkla 1 kolumn block.

1 kolumn block

Enkelhet är ofta knuten till tanken på att något blir lättare att förstå. Som Techopedia uttrycker det, fungerar systemen bättre när de har enkla konstruktioner snarare än komplexa. Internet är redan rätt så bullrigt med andra saker och företag som kämpar för dina prenumeranters uppmärksamhet, så det kan vara vettigt att hålla saker enkla och hjälpa prenumeranterna att fokusera på vad du visar dem.

Säg samma sak med färre ord

I förhållandet mellan klickfrekvensen och förhållandet mellan text och bilder i kampanjer verkar det som att hålla mängden text per bild lägre tenderar att resultera i högre klickfrekvenser. I allmänhet verkar det som att desto färre ord du använder, desto mer sannolikt kommer folk att klicka på innehållet. Man kan se det som att innehållet i ditt mail ska vara aptitretande och få mottagaren att vilja klicka sig vidare och vidta åtgärder på landningsplatsen. Man ska inte ge all information redan i mailet, då finns det ingen riktig anledning för mottagaren att klicka sig vidare.

Testa, testa och testa 

Det är säkert att säga att A/B testning konsekvent leder till bättre engagemang i längden. Det är inte en överraskning, med tanke på att hela poängen med att testa innehållet är att optimera och få bättre resultat. Inte bara lär man sig av testkampanjerna, man ser också stora, omedelbara resultat. Här har vi samlat info om A/B testning och hur du skapar upp ett i Rule här, om du inte redan kommit igång med det än.

Framgångsrik design handlar om kontext

Det kommer aldrig finnas en magisk uppsättning av designprinciper som ger dig fantastiska resultat, vilket faktiskt kan vara en riktigt bra sak! Det betyder att du kan designa kring kontext-och räkna ut det själv.

Sätt upp mål

Innan du börjar testa dig fram är det viktigt att skapa upp mål. Bestäm hur framgång ska se ut innan du börjar samla information. Detta bestämmer vad exakt du vill testa, hur du ska göra det och vilka bitar av information som är relevanta.

Utmana dina antaganden

Var öppen att fråga dig själv eller ditt team vart deras antaganden kommer ifrån, eftersom du kan acceptera bästa praxis som en slutgiltig sanning eller lita på att det som brukade fungera för dig, alltid kommer göra det. Kom ihåg att bara för att något fungerar för någon annan eller till och med fungerat för dig tidigare betyder det inte att det kommer göra det nu eller i framtiden.

Slutsats

Fortsätt att testa dig fram. Denna process slutar aldrig riktigt. Testning är något som utvecklas i takt med att ditt företag gör det. Det finns inte några strikta regler när du behöver testa dig fram, men det finns några gånger när det kan vara användbart:

 • När din publik växer, för att nya människor kan förvänta sig nya saker från dig
 • När du börjar skicka en ny typ av kampanj eller sälja en ny typ av produkt
 • När du slutar se det engagemang du vill ha

Framgångsrik design handlar inte om vad alla andra gör: Det handlar om att ta reda på vad som fungerar för dig. Och du kan göra det genom att använda er egna data för att utmana antaganden och använda det du lär dig. Dina test kommer ständigt att utvecklas och förändras, men de kommer också att bli det som får tar dig ett steg närmare att hitta din ”perfekta e-postmall.”

För frågor eller beställning av ny mall maila support@rule.se

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
omnireach

Rule öppnar fler kommunikationskanaler för dig

Hos Rule är vi alltid på jakt efter nya sätt att förbättra och utvidga de tjänster vi erbjuder i vår plattform. Vi är därför stolta ...
Read More
Morsdag

Kreativa och framgångsrika marknadsföringstips inför mors dag

Visst har du inte glömt bort att mors dag börjar närma sig? Dagen då vi får överösa våra mammor med kärlek, gester och presenter. Det ...
Read More
Linkin.io blogginlägg (2)

En guide till effektiva SMS-strategier och bästa praxis med Rule

I dag är effektiva marknadsföringsstrategier avgörande för varumärken som vill nå ut till sina kunder. Medan e-post och sociala medier har varit go-to-kanaler, förblir SMS-marknadsföring ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

 • Färdiga mallar och gratis mailutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.