Så väljer du rätt e-handelsplattform – En komplett guide

Att välja rätt e-handelsplattform för din verksamhet kan vara en utmaning. Det finns många alternativ på marknaden, och det kan vara svårt att avgöra vilken som passar dina behov bäst. Rule har idag färdiga kopplingar till de flesta stora e-handelsplattformarna och vi har därmed mycket erfarenhet av att se samband mellan företag, bransch, behov och e-handelsplattform. I detta inlägg kommer vi att ge dig en komplett guide till vad du bör tänka på när du väljer en e-handelsplattform.

Alla e-handelsplattformar är inte lika

Först och främst är det viktigt att förstå att inte alla e-handelsplattformar är lika. Några faktorer att överväga när du står inför ett val eller byte av e handelsplattform inkluderar:

 • Användarvänlighet: Är plattformen enkel att använda, både för dig och dina kunder? Kan du enkelt lägga till produkter, hantera beställningar och skapa rapporter?
 • Flexibilitet: Kan plattformen anpassas efter dina behov? Kan du lägga till anpassade funktioner och integrera med andra verktyg du använder?
 • Pris: Vad är prissättningen på plattformen? Vilka funktioner ingår i priset? Finns det några dolda kostnader?
 • Säkerhet: Hur säker är plattformen? Hur skyddar den känslig data som användarnamn, lösenord och betalningsinformation?
 • Skalbarhet: Kan plattformen växa med din verksamhet? Kan den hantera en ökning av trafik och försäljning?
 • Kundsupport: Vilken typ av kundsupport erbjuder plattformen? Finns det en FAQ, en supportchatt eller en dedikerad supportpersonal att kontakta vid behov?
ehandelsplattform

Den bästa e handelsplattformen för dig

När du har tagit hänsyn till dessa faktorer, är det dags att göra en lista över de bästa alternativen och göra en djupare jämförelse. Att läsa recensioner och prata med andra företagare som använder plattformen kan ge värdefull information och hjälpa dig att ta ett beslut. 

Tänk också på att byta e-handelsplattform om din nuvarande plattform inte uppfyller dina behov. Om du stöter på begränsningar eller problem, kan det vara dags att byta till en annan plattform som bättre passar dina krav. Det finns många där ute att välja mellan, så slösa inte tid på en plattform som inte uppfyller dina behov.

ehandelsplattform

Att byta e handelsplattform

Sammanfattningsvis, att välja rätt e handelsplattform är ett viktigt beslut för din verksamhet. Genom att tänka på faktorer som användarvänlighet, flexibilitet, pris, säkerhet, skalbarhet och kundsupport, kan du hitta den bästa plattformen för dina behov och öka din försäljning. Känner du dig vilse i denna djungeln eller känner du att du behöver vägledning? Kontakta oss, så hjälper vi dig!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
Black friday checklista

Black Friday och Cyber Monday checklista

Black Friday, som efter köphelgens slut övergår till Cyber Monday, har blivit årets höjdpunkt för e-handlare. Trycket ökar från alla håll vilket sätter företag på ...
Read More
SINGLES DAY

Singles Day – 7 tips för lyckad e-postmarknadsföring

Singles Day, som ursprungligen kommer från Kina, har blivit en global shoppingfest för singlar som äger rum den 11 november varje år. Det är ett ...
Read More
BF 2

Lyckad e-postmarknadsföring under Black Friday

För återförsäljare är Black Friday ett av de, om inte det största försäljningseventet under året. Det finns möjlighet att gottgöra för förlorade intäkter som många ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom igång och använd Rule Free helt gratis, på obegränsad tid.

Upptäck hur du med hjälp av Rule och smart kommunikation, kan driva tillväxt genom ökat engagemang. 

 

 • Färdiga mallar och gratis mailutskick
 • Utforska alla våra funktioner i lugn och ro
 • Ingen bindningstid eller dolda extraavgifter

Få en kostnadsfri demo av Rule

Upptäck hur du kan öka digitalt engagemang och tillväxt i en personlig genomgång av Rule.